Най-популярният и талантлив певец и композитор в Сърбия Zheljko Joksimovic ще гостува в България на 20 март (петък) 2015-та година за своя най-голям самостоятелен концерт.

Изключително известен на Балканите, поп певецът става звезда в цяла Европа със своя емблематичен музикален шедьовър „Lane моје“. От този момент всяка негова песен се превръща в безспорен хит не само в Сърбия и на Балканите, но и в държави като Франция, Полша и Холандия. Този грандиозен успех в голяма степен се дължи и на разтърсващите му изпълнения на живо, в които са вплитат традиционни фолклорни инструменти, поп баладичност и балкански емоции. Затова медиите по цял свят го определят като „The Master of The Balkan Ballads“.

Освен изключителен вокалист, Joksimovic е композитор на песните на най-големите изпълнители в Сърбия. Звездата пленява публиката и с невероятния си талант да свири на повече от 10 различни музикални инструмента, сред които акордеон, пиано, китара и барабани. Той е и един от малкото сръбски изпълнители, събрали над 50 000 човека на свой концерт в Босна и Херцеговина. Знаменитият музикант е познат още и като най-успешния мъжки глас на Балканите. Ако СЕСА е определяна като Кралицата на балканската музика, то Zeljko несъмнено е Кралят. Силно впечатлена от българската публика, самата тя го е посъветвала да направи концерт в София възможно най-скоро.



На 20 март в Зала 1 на НДК публиката ще има възможност да се наслади на шоуто "Balkan Bazar", което е специално създадено да покаже многостранните таланти на изпълнителя и магичната сила на балканската музика. Ще прозвучат също и най-големите му хитове - "Ljubavi", "Lane moje", "Supermen", "Stihija", "Lejla" и "Nije ljubav stvar".

Билети за концерта на златния глас на Балканите на 20 март 2015 могат да бъдат закупени на цени: от 30 до 60 лева в мрежата на Eventim. Начало 20:00 часа.