Витомир Саръиванов е новият главен редактор на спорта в bTV Media Group.

Популярният телевизионен журналист ще отговаря за съдържанието и визията не само на спортните емисии в новините на bTV, но и за предаванията и преките излъчвания по bTV Action и RING.

„Спортът е единственият телевизионен продукт, който всяка година увеличава цената си – битката за правата на най-интересните състезания става все по-ожесточена“, коментира Саръиванов. По думите му bTV трябва да затвърди водещата си позиция в предоставянето на зрителите на спортни продукти от най-висока класа, което важи както за новинарските емисии, така и за преките излъчвания, публицистичните предавания и коментарните студия.

„Предизвикателството пред екипа на редакцията е огромно – целта е да се отличаваме с модерна визия, приятно и обективно поднасяне на информацията, развитие на нови телевизионни спортни жанрове, множество преки предавания на най-интересните събития в България и по света“, допълва Витомир Саръиванов.

bTV Action е каналът, който прави футболните фенове съпричастни към най-големите футболни турнири на Европа - Купата на Италия, Купата на Краля и УЕФА Шампионска лига и Лига Европа. Емоциите около най-важните футболни събития ескалираха на 20 май, когато bTV Action излъчи бенефиса на Христо Стоичков „50 години №8” от националния стадион „Васил Левски”, проследен от рекорден брой зрители пред малкия екран. Кулминацията пък бе на 28 май, когато bTV Action излъчи финала в УЕФА Шампионска лига между Реал и Атлетико Мадрид, и отново изпревари по гледаемост всички телевизи.

Телевизия RING е другият канал, който предлага на феновете голяма част от най-важните световни спортни събития. В следващите дни и месеци екипът на спортна редакция е подготвил и някои промени в програмната схема на канала. Последното издание на „Ринг 24“ бе в неделя, 29 май, а на „Зона спорт“ – на 30 май.

„Ринг 24“ ще бъде трансформирано в седмично коментарно-обзорно спортно предаване. Смятаме, че така зрителите ще имат възможност да научат повече – не само сухи факти, а и анализи върху причините, довели до дадено събитие”, обяснява Витомир Саръиванов. „Зона спорт“ е предаване, което изживя своето време. Развитието на телевизионния пазар изисква адекватни програми – съвременни, динамични, привличащи нова публика“.

„Мястото на „Зона спорт“ няма да остане празно, напротив – подготвяме приятна изненада за футболната аудитория”, допълва Саръиванов. „Промените ще се извършват постепенно, като вярваме, че от есента, телевизия RING ще има коренно различен облик и бързо ще се превърне в любимия канал на всички, които се интересуват от спорт“.

Витомир Саръиванов има над 20-годишен телевизионен опит. Повече от 10 години e спортен коментатор и водещ в БНТ. Бил е основно лице на българския филиал на „Евроспорт“. Работил е за всички големи телевизионни компании у нас като водещ и продуцент на някои от най-успешните предавания в техния ефир. В последните 3 месеца бе консултант на и.д. гл. редактор „Спорт“ в bTV Media Group Венелин Петков.