Прочутата модна дизайнерка отново има намерение да отправи предизвикателство към традицията и да разруши статуковото в модните среди.

Мъже и жени ще се разхождат заедно по подиума по време на Седмицата на модата в Лондон. Или поне за ревюто на прочутата модна дизайнерка Вивиан Уестууд, която има намерение отново да отправи предизвикателство към традицията и да разруши статуковото в модните среди.

За 75-годишната модна икона предизвикателните модни формати не са новост. През 2015 година тя използва светлината на прожекторите, за да превърне лондонското си шоу в протестен марш срещу налаганите мерки за икономии и климатичните промени. Тазгодишното й решение е дефилетата да са смесени – с мъже и жени, с които да отразят унисекс реалността в модата.

„Най-първите ми модни дефилета включваха и мъже, и жени. В момента е особено „унисекс”, след като живеем във време, в което вече дори мъжете носят рокли. Стотици години гледаме жени в панталони, но сега всичко се върти около равенството, не превъзходството”. Това каза Уестууд за АФП по отношение на новата си колекция есен/зима 2017.

Уестууд не е единствената, която избира да обедини мъжките и женските си колекции. Поне още 10 модни къщи, по време на Седмицата на модата в Лондон, са представяли колекции и за двата пола.