Тази история е много повече от мода, макар да е изтъкана от плат. На 9 февруари излиза от печат автобиографията на Вивиан Уестуд, написана съвместно с Иън Кели!

"Вивиан Уестуд"  е издателски феномен, защото се явява първа и единствена засега автобиография на авангардната дизайнерка и разкрива неподозирани страни на нейната личност.

Безусловен поддръжник на каузите, в които вярва, грандамата на британската мода е една от най-влиятелните фигури в световните дизайнерски среди, кралица на пънк модата, жива легенда, "Коко Шанел на нашето време".



Иън Кели нарича периода на сътрудничество с Вивиан - "моята вълшебна бляскава година" и добавя: "Тя е съхранила детето в себе си, въпреки всички трудности.

Винаги е с ококорени очи. Любопитна. Отворена. Сърдита. Изобретателна. Някой път е груба. Друг път ти сгрява сърцето с преданост и любвеобилност. Вивиан е неуморима, а умът й е по-остър от карфиците в ръкава й."

Ако мислите, че модата е само контене или пък, че 7-годишните имат по-малко право, а не повече, да поучават света за неговото бъдеще или пък да отстояват каузите на миналото му, тогава можете да оставите тази книга. Както казва самата Вивиан - "това ще опази няколко дървета".

Но ако можете да издържите рундовете с тази "баба пънк", която още е на ринга и се бори за това, което смята за правилно и намира за красиво, тогава останете с нея, пише dnes.bg