Тя е на 71, върти сериозен бизнес, притежава богатство за милиони и е майка на двама сина.

Нищо обаче не може да спре Вивиан Уестууд да бъде верна на себе си и да продължава да живее живота си, така както го е правила в епохата на пънка, която бележи изкуството ѝ за цял живот.

Дивата дизайнерка успя да шокира света за пореден път с последното си начинание – премиерата на последната ѝ фотоизложба, която бе открита преди 3 дена в Музея за съвременно изкуство в Лондон.

Експозицията включва един сет голи фотографии на Вивиан, правени преди 3 години от добрия ѝ приятел, фотографа Юрген Телър.

И като говорим за "голи снимки", то "голи" е повече от буквален израз. 68-годишната Вивиан позира в тузарска, барокова обстановка, без нищо по тялото си, чиито специфики не се притеснява да покаже ни най-малко.

Дамата с най-огнената коса определено се гордее с физиката си и не се свени да я демонстрира дори и на тази зряла възраст.

В интервю за списание New York, Телър споделя че работата му с Вивиан Уестууд е била едно удивително преживяване и че той направо е бил зашеметен от красотата ѝ.

"Беше очарователно - спомня си фотографът, който е снимал Уестууд в къщата ѝ през една неделна вечер – Работил съм с нея много дълго време и винаги ме е учудвало колко прекрасна кожа има".

"Тя изглежда невероятно, а сега е на 70 (Вивиан навърши 71 наскоро). По времето, когато правих снимките бе на 68 и ми беше доста любопитно как ли ще изглежда гола", разказва той.

"И когато ми каза: "Добре, нека го направим", аз си помислих: "Олееее, Боже господи!" Изобщо не го очаквах. Но се получи страхотно!"

Освен голата Вивиан, в изложбата място намират и голите портрети на моделите Лили Коул и Кристен Макменами.