Вивиан Уестууд се включи в кампания за опазване на околната среда.

72-годишната дизайнерка разкри, че не се къпе всеки ден и предпочита да споделя водата със съпруга си във ваната. Това се дължи на факта, че Вивиан е загрижена за околната среда и иска да я направи едно по-зелено място.

"Обикновено когато съм вкъщи не взимам душ. По-често се измивам набързо и излизам. Предпочитам да взема вана с Андреас. Каквото и да направиш, все е полезно. Трябва да започнем отнякъде", казва тя във видео за нова кампания на организацията за защита на животните РЕТА.

Вивиан Уестууд, заклета вегетарианка, обедини сили с организацията РЕТА, която призовава за етично отношение към животните, за да привлече вниманието към факта, че водните запаси на света се изчерпват от търговията с месо.

"Кампанията цели да покаже колко ценна е водата. Тя е по-важна от газа, който толкова много искаме да добиваме. Готови сме, например, да замърсим водата, за да имаме малко газ. Консумацията на месо е едно от най-вредните неща за околната среда. Няма нужда да ядем животни, това унищожава света. Смятам, че ние сме застрашен вид и трябва да се замислим какво вършим. Вероятно се самоубиваме като ядем животни", каза Вивиан Уестууд.