Колкото и да се срамуват от аграрния си произход, родните звезди не могат да се скрият от миналото си. А и не трябва - срамна работа няма!

По-глупаво е да се опитваш да се правиш на какъвто не си.

Шивачки и продавачки са били родните певачки, преди да хванат микрофона, пиша „Телеграф”, цитират от hotarena.net.

Преслава

Азбучен пример за „издигане в кариерата” е фолк дивата Преслава. Месеци наред Пресито шиело боксерки и потници за износ в Италия в родния Добрич. Младата красавица обаче крайно се разочаровала, когато не й платили заплатата в продължение на няколко месеца и напуснала.

Започнала да пее в местна кръчма, където любителят на пиленцата Милко Калайджиев я приютил под крилото си, за да стане днес Преслава една от най-известните в бранша.

Алисия

Фолк дивата Алисия пък била продавачка. Ася Дойчева продавала в бакалията на родителите си разни месарлаци и се разправяла с клиенти. В последствие осъзнала, че призванието й е далеч по-различно, захвърлила престилката и грабнала микрофона.

Теодора

Колежката й Теодора има сходна съдба. И тя тръгнала от продавачка, но на джапанки и хавлии. Теди работела по морето на една от крайбрежните улични, преди да осъзнае, че има повече хляб (и зрелища) в нея.

Весела

Изпълнителката на „Палаво око” и „Уво-уволнение” е тръгнала по обратния път на колежките си. След като со-кротце со-благо кариерата и във фолка залезе, Весела се преориентира към продавач-консултантството. Тя има свой магазин за дрехи, но често е засичана сама да продава в него.