Във вторник от 21:00 часа Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще дадат на хоби-готвачите трудната задача да приготвят деликатеси за едни от най-големите имена на България. В кухнята на MasterChef ще влязат олимпийски шампиони от ранга на Мария Гроздева, Армен Назарян, Таня Богомилова, Детелин Далаклиев, Християн Стоянов, Денислав Коджабашев, Любомира Казанова, Михаела Маевска, Георги Георгиев, Петър Лесов, Красимир Дунев и Йордан Йовчев. Отборите, под ръководството на Добромир Ганчев – Добата и Николай Маджаров – Файчето, няма да имат право на провал.

Респектирани от важните гости в ресторанта на MasterChef, претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще се борят с всички сили да докажат таланта си и да отговорят на изискванията на спортистите. Времето отново ще се превърне във враг, различните характери ще се сблъскат и ще доведат до неочаквани проблеми. Яйца ще накарат Ивайло Спасов „да рухне“, презентация ще предизвика възмущение във Виолина Маринова, а кръвното на Добата ще падне от отговорността „за всичко“. А след като получат оценката на олимпийските шампиони, по-зле представилият се екип ще отиде на елиминация.

Master престилката, която Файчето спечели в MasterClass-а на Chef Михалчев може да промени хода на борбата за запазване на мястото в любимото кулинарно състезание в България. Стратегическото й предимство дава на музикалният продуцент властта да предреши съдбата на свой колега, който да се сбогува с мечтата за титлата. Дали той ще я използва и кой ще напусне играта - утре от 21:00 ч. по bTV.

Междувременно шампионът на втория сезон на MasterChef Севда Димитрова даде на зрителите на "Преди обед" по bTV съвети как да превърнат всеки продукт, изостанал в хладилника, в нещо вкусно и красиво за хапване. Пред репортера Венета Георгиева тя призна, че се опитва да се справи сама в извънредната ситуация и да се адаптира към промените. Заедно с надеждата кризата да отмине и да продължи да прави това, което обича най-много за гостите си, Chef Димитрова е видоизменила менюто си така, че хората, които си поръчат храна за вкъщи, да получат безкомпромисно вкусно и красиво ястие. Тя сподели, че неочакваното посещение и високата оценка на гастронома от световен ранг Герхард Хуберт за ресторанта й е поласкала целия екип и го е мотивирала да мечтае и да се развива в авторската кухня.

За зрителите на bTV Севда приготви апетитна и достъпна рецепта от своите детски спомени. Тя видоизмени едно от любимите ястия на баба си и поднесе разядка от стар хляб, чесън, маслини, пресни билки, зехтин, домати, мариновани гъби и настъргани карамелизирани орехи. И предложи на зрителите на bTV да проявят творчество и да я сервират аерирана в сифон и аранжирана красиво за радост на очите и небцето.

Chef Севда Димитрова призова хората да не изхвърлят нищо от хладилника, а да помислят какво могат да създадат от остатъците. Защото с малко въображение могат да направят истински гурме шедьоври. И даде пример със зехтина, който използва, овкусен с дръжките на магданоза. 

снимка:bTV