Миналата седмица стана ясно, че футболистът Валери Божинов е спасил живота на мъж, който получи припадък в столичен магазин и си глътна езика ().

В Мрежата вече се появиха и записи от камерите в магазина, където се е разиграла случката.

На тях се вижда как Валери е във въпросния супермаркет заедно със съпругата си Николета и дъщеря си Никол. Тримата обикалят щандовете, а малката сладурана се вози в количката.

*Николета, Валери и Никол

В следващ момент настава суматоха. На въпросният мъж му прилошава и пада на земята - това се случва зад щандовете, където се разхождат Божинови.

*Мъжът пада на земята

По думите на футболиста, който снощи бе награден и с ''Бяла лястовица'' от предаването ''Господари на ефира'', той е чул писък на малко дете и е разбрал, че нещо лошо се случва.

*Дъщеричката на пострадалия е в паника

Разбирайки какво става, Валери веднага се притичва на помощ - съблича горнището си и го подлага под главата на мъжа, след което се опитва да му отвори устата, за да успее да му извади езика. С помощ от служителка в магазина Валери успява да подпъхне запалка между зъбите на мъжа, за да може да му помогне, без да пострадат пръстите му.

*Валери (в ляво) помага

В ''Господари на ефира'' Валери изказа и разочарованието си, че линейката е закъсняла и е дошла на място цели 30 минути след позвъняването, което със сигурност е щяло да коства живота на мъжа. По думите му, мъжът вече се е задушавал: ''Потърпевшият се задушаваше, тялото му изстиваше, а погледът му блуждаеше във всички посоки, като видимо почти бе загубил съзнание.''

*Мъжът вече се е съвзел и е с дъщеря си

Припомняме, че наскоро Валери Божинов получи ''Златен скункс'' от ''Господари на ефира'' за провала на футболната му кариера (). А сега е първият носител едновременно и на двете награди - „Златен скункс“ и „Бяла лястовица“.