Gravity Co. се завръщат на сцена! С тях и надеждата за нова качествена българска музика на световно ниво. Отсъствието им отвори ниша, която през годините никой не успя да запълни. Дори самите те, при опита си да творят с друг вокал.

Липсата на медения глас на Явор Захариев беше твърде осезателно. И след като ценителите почти се бяха отказали да чакат завръщането на доброто момче с лоши проблеми, бандата пусна благата вест: „Официално обявяваме, че GRAVITY CO. активизира дейността си. Подготвяме няколко концерта до края на годината, които ще бъдат обявени съвсем скоро. Ще се радваме да се виждаме все по-често на живо. Първият ни лайв ще бъде на 9 юни в Sofia Live Club“. И колелото се завъртя отново с пълна сила.


Всичко следва обаче строгата логика на жаждата за качество в и без това тесни ни пазар, и носталгията по онова чудно свободно време, когато се раждаше новата българска музика. Както преди години, така и преди два месеца Gravity Co. с Явор разпродадоха уж единичното си събиране на сцена само от уста на уста без никаква реклама и шум. Обявиха втора дата за края на февруари 2018 и нея пак така разпродадоха. Това може би е дало криле на Петър Съмналиев, Иво Чалъков и
Стефан Попов да скочат за втори път в дълбокото заедно с Явор – щипката магия в музиката им. А на вокалиста това му е жизнено необходимо, като въздуха и водата.

Последните три години Захариев прекара на едно трудно място, на което се срещна в битка с най-големите си демони – наркокомуна в Хърватска, пише slava.bg