Вече е ясно къде ще се състои най-тузарското събитие на годината – сватбата на Благой Георгиев и Есмер Омерова.

Досега се спрягаха няколко луксозни комплекса, но от източници, близки до двойката стана ясно кой е фаворитът на младоженката. Става въпрос за вилното селище „Идън Парк” в Слънчев бряг - притежание на морския олигарх Чавдар Александров. Мястото наистина е приказно – с модерни еднофамилни вилички в средиземноморски стил, всяка със собствен басейн и богато озеленени дворчета, само на 2 километра от пясъчните дюни на курорта. Уникалният комплекс, проектиран само за хора от милионери нагоре, е грабнал с разкоша си Благо, който е известен като ценител на лукса.



Вилите са облицовани и декорирани с бял мрамор, басейните – също. Обзаведени са от реномирани италиански производители, оборудвани са с черна и бяла техника, климатици, бойлери, аксесоари за баня и интериорни осветителни тела. По проект в близките години селището ще достигне капацитет от 250 вили, като в момента построени са само 22. Това бил единственият проблем пред Георгиев, тъй като „Идън” няма да може да поеме многобройните му гости – от България и Русия, пише в. „Уикенд“, пише hotarena.net.



При първоначалните преговори хората на Чочо Александров, чиято строителна компания е посочена в интернет страницата като собственик, предложили да настанят сватбарите в близки хотели, също притежание на олигарха от Несебър. Младоженецът пък ще изкара първата си брачна нощ с Есмер в една от вилите.

Такава щели да получат още най-височайшият гост на сватбата, президентът на Чечня Рамзан Кадиров, родителите на Георгиев и Есмер и кумовете. Най-вероятно да нощува в комплекса достъп ще получи и африканският певец Лоу Дийп Ти. Той е приел да бъде „черешката на тортата” на сватбата на Джизъса. Изпълнителят на хита „Казабланка” изрично е посочил, че участието му ще продължи точно 40 минути и нито секунда повече. За екстрата да му пее Лоу Дийп Ти Благой ще се изръси с 12 000 евро. Екипът, който се е заел с организацията на сватбата, чака имейл и от мениджърите на английската поп дива Адел. „Благой е категоричен, че иска сватба на световно ниво, а не чалгаджийки”, издават запознати.



Според отлично осведомен наш източник футболният милионер дори е пожелал да закупи за себе си и бъдещата си съпруга една от виличките. Най-евтината от тях започва от 460 хиляди евро, а най-скъпите надхвърлят 850, като цената зависи от квадратурата им. Засега само двама столични милионери са се възползвали и са си купили имоти и прилежащите им парцели.

Свръхлуксозното място има и друго преимущество, с което спечелило Благо – притежава собствен храм, в който пред своя създател да се врече във вечна вярност на руската танцьорка. Последното е малко съмнително, но това е друга тема...