Най-нова булчинска колекция „Impressions 2021” на модна къща „Блинк” с дизайнер Радослава Лазарова беше представена с виртуална пресконференция, организирана от Консултантска къща „От игла до конец” и „Алма комуникация“. Водещ на първата в България дигитална пресконференция с модна и лайфстайл презентация беше проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.


Актуалните предложения на Радослава Лазарова бяха представени с мултимедийни материали, снимки и видео, като самата дизайнерка сподели какви са акцентите и на какво е заложила. Специално за виртуалната презентация топмоделите Вероника Стефанова и Никол Предьова посетиха шоурума на „Блинк” в сватбен център „My Wedding” в София и записаха видео с избрани рокли от колекция „Impressions 2021”.


Част от роклите в колекцията бяха представени за първи път по време на ревю-спектакъла на годишните награди „Златна игла 2020” на Академията за мода, където Радослава Лазарова беше специален гост като носител на приза. Роклите в колекция „Impressions 2021” са със закачливи мотиви, интересни съчетания на материи, силуети и цветове. За колекцията е характерно наслагването на материи и комбинации като тази на плътен жакард и нежна копринена органза.

Колекцията е издържана в актуалната тенденция за цвят в булчинските рокли. Цветовата гама включва слонова кост, екрю, капучино, телесно, пепел от рози, пудра и нежни нюанси на синьо и зелено. Красивите пепелни цветове и телесните нюанси са както в детайлите и декорацията, така и в цялостната визия на роклите. Пастелните тонове дават възможност да изпъкнат изящните детайли, а нюансирането присъства както в материите, така и в декорацията.

Дизайнерката Радослава Лазарова залага на различни комбинации от авторска дантела с 3D мотиви, ръчно изработени кристали, мъниста, пера и ръчни солирани детайли. Роклите са истински букет от разнообразни силуети. Липсват набори в тоалетите, въпреки че са обемни. Пищността е в полите, при които има артистична игра на форми. Горната част е оформена от плътни и прозрачни корсети с градуирани чашки, чрез които изпъква женствеността. Талията е деликатно подчертана, а полупрозрачните мотиви са комбинирани с красиви деколтета и голи женствени гърбове.

снимки:pr