Дизайнерът Христо Чучев, който наскоро получи престижната награда „Златна игла 2018“ в категория „Булчинска мода“, откри втората вечер на Sofia Fashion Week 2018 с избрани предложения от своята най-нова сватбена колекция. 
Символи на пролетта, интересни цветови решения, различни силуети, нестандартни воали, издължени шлейфове и оригинални дантели с фигури на птици са част от акцентите в новата колекция на Hristo Chuchev Design. 

Лястовици и двойки щъркели върху дантела са щастливите символи, които дизайнерът залага в своите булчински рокли. Освен чрез птиците като нейни предвестници, пролетта присъства в колекцията и със свежите цветове. Христо Чучев разчупва клишето на класическата булчинска рокля в бяло и екрю, като залага на светлите тонове на синьо, розово, лилаво, праскова и актуалния цвят вишна, комбинирани с телесна основа.


С най-новата си булчинска колекция пролет-лято 2018 Христо Чучев затвърждава своя разпознаваем стил, за който са характерни красота, ефирност, лекота в обемите, прецизна ръчна изработка, уникални детайли, удобство и комфорт.

Освен красивите висококачествени дантели дизайнерът използва също жоржети, коприна и тюл, съчетани с камъни, ресни и фини пера от марабу.

Характерни за колекцията са дантелените пелерини и нестандартните свободно падащи воали, прикачени за раменете и талията. Силуетите са в класическата А линия, прав, тип русалка и прицеса с олекотени обеми. Смело и иновативно предложение на Христо Чучев към по-дръзките булки е сватбеният гащеризон, изработен изцяло от дантела и съчетан с дълъг воал.