Първата жена на новия президент генерал Румен Радев се превърна в сензация в мрежата.

Бившата „първа дама” на генерала живее скромно, пътува с метрото, движи се без охрана и работи в банка, научи HotArena.

Гинка Радева е разведена с президента от 2 години, не се интересува от политическата му кариера и двамата общуват само около децата. Запазила е единствено фамилията му, но отказва да поддържа каквито и да е връзки с него, освен познанство заради наследниците им, пише „Телеграф”.



Дамата обаче приковава погледите на бивши и настоящи съратници на новия президент, с тренировките си по джогинг в Борисовата градина. Стройната й фигура предизвиква възхищение и то не по-малко от това на настоящата съпруга на президента–Десислава.

Гинка Радева е категорична, че не се вълнува от политическата кариера на бившия си нито го подкрепила, нито го спряла, когато решил да я попита, дали би одобрила кандидатурата му за президент. Двамата са разведени от две години, твърдят, че са в добри отношения, а генералът признава, че е много добра майка на децата му.

Същото отношение споделя и бившия съпруг на Десислава Генчева, депутатът от БСП–Георги Свиленски. Той от 13 години е разведен с нея и изобщо не се интересува от това, какво прави половинката му.

Негови съпартийци споделят, че все пак е трепнал, когато бившата му съпруга станала първа дама. Но не от вълнение, а от тревога за сина им. Двамата са спокойни, че наследникът им вече е в САЩ и ще бъде далеч от медийното внимание.

20-годишния Страхил е бивш член на волейболния отбор на „Левски”, но от няколко месеца играе за „Мустангите” в САЩ, където учи в университета „Маунт Мърси”.

От първия си брак, генерал Радев също има две деца – 13-годишния Георги, който е запален по футбола и 15-годишната Дарина, която е фен на рапа и Криско. От втория си брак новия президент няма деца.