Меган Маркъл е едно голямо изключение в редиците на кралското семейство. Само преди няколко десетилетия чичото на кралица Елизабет II - крал Едуард VІІІ абдикира в името на любовта. Кралят се влюбва в разведената и омъжена повторно американка Уолис Симпсън и е убеден, че именно тя е жената на неговия живот. Кралското семейство обаче отказва да я приеме в двора си и въпреки че й дава титлата дукеса на Уиндзор, Уолис така и не може да стане кралица на Англия. Така Едуард VІІІ е принуден да избира между трона и любовта и избира американката. Така короната отива при неговия по-малък брат и баща на Елизабет II - Джордж VI. 

Само около 80 години по-късно кралицата прие в семейството си разведена афроамериканка, чиято професия е актриса. Този прецедент предизвика стотици коментари в медиите, но фактите си остават факти – чаровната Меган успя да стопли дори сърцето на Елизабет II. Нека погледнем в нейното родословно дърво и разгледаме част от семейството й.

Маркъл има един полубрат и една полусестра, които са доста по-големи от нея и са от страната на баща й – Томас Маркъл.

Сестрата на Меган - 52-годишната Саманта Грант, влезе в заглавията на медиите, след като коментира изказването на принц Хари, че по Коледа кралското семейство всъщност се е превърнало в семейството, което Меган никога не е имала. В своя Туитър профил Саманта написа: „Всъщност тя има голямо семейство, което винаги е било до нея. Нашето домакинство беше съвсем нормално и когато татко и Дория се разведоха, направихме така, че тя да има две семейства. Никога не сме се чувствали отчуждени, тя просто беше прекалено заета“.

Британските медии обаче имат друга информация за отношенията на двете сестри. Според тях те не поддържат близки контакти от години, а Саманта не е голям фен на по-малката си сестра и съвсем скоро ще издаде книга, която ще разкрие на света много от тайните на семейство Маркъл.

Коя обаче е Саманта Грант? Тя е бивш модел и актриса, живее във Флорида и е майка на три деца.

През 2008 г. Саманта бе диагностицирана с множествена склероза.

В началото на отношенията на Меган с принц Хари Саманта коментира, че нейната сестра е изключително амбициозна и след успеха на сериала „Костюмари“ почти е забравила семейството си и не е контактувала с нея, откакто е в инвалидна количка. По мнението на Саманта Меган не дава достатъчно емоционална и финансова подкрепа нито на нея, нито на близките й.

„Кралската фамилия ще бъде ужасена от това, което тя причини на собственото си семейство. Истината ще убие връзката й с принц Хари. Поведението й със сигурност не отива на член на кралската фамилия“, допълни тя.

След новината за годежа Саманта тотално промени мнението си и в интервю заяви: „Толкова са очарователни заедно, когато я гледам с него всичко изглежда много истинско и нормално. Подобно нещо се случва веднъж в живота на човек, ако има късмет. Тук не става въпрос за кралска особа, а за любов и това е наистина чудесно.“

На въпрос на журналист какво би казала на сестра си, Саманта отговори: „Искам само да й кажа: Обичам те, много съм щастлива за теб. Наздраве за един чудесен живот“.

Кой е братът на Меган – Томас Маркъл Младши?

50-годишният Томас в момента живее в Орегон и по информация на медиите дълго време е бил доста близък със сестра си, но в момента двамата не поддържат близки контакти. Бил е женен в продължение на 11 години за Трейси Дули, с която имат двама сина – Томас и Тайлър. Бившата му съпруга твърди, че Томас има проблеми с алкохола.

През януари той бе арестуван, защото заплашвал жена с огнестрелно оръжие. Според съдебните документи той искал да накара въпросната жена да си тръгне. По-късно той се извини и сподели, че ще вземе мерки за поведението си.

Кой е бащата на Меган?

Бащата на Меган се казва Томас Маркъл и е на 72-години, наскоро той обяви банкрут. Томас има успешна кариера като осветител и е работил по сериали като "Женени с деца" и "General Hospital".

Той е бил омъжен за майката на Меган Дория Рагланд от 1979 г. до развода им през 1988 г.

В интервю за сп. Elle Меган описва срещата им така: "Родителите ми са се запознали в края на 70-те години, баща ми е бил осветител на сериал, а майка ми работела временно в студиото. Мисля, че е бил привлечен от сладките й очи и от нейното афро излъчване. Освен това и двамата обичат антики. След като сключили брак, те се преместили в Лос Анджелис в зелен и достъпен квартал, в който обаче нямаше много хора от различни раси. В тази обстановка майка ми е живяла с нейната карамелена кожа и светло бебе. Хората непрекъснато я питали къде е майка ми, мислейки си, че тя е моята бавачка".

Въпреки развода на родителите си Меган е близка и с двамата, а според източници на медиите Томас е много щастлив от кралския годеж на дъщеря си. Преди да й предложи, принц Хари минал по каналния ред и искал ръката на избраницата си от нейния баща. Е, по всичко личи, че е получил благословията му.

Коя е майката на Меган?

Дория Рагланд работи като йога инструктор и социален работник. Тя ражда дъщеря си Меган през август 1981 г. и се развежда с баща й Томас Маркъл, когато момиченцето е на 6 годинки. В момента тя живее в Калифорния, където работи в заведение за ментално болни пациенти.

На младини Дория е пътувала много в качеството си на социален работник и е взимала със себе си Меган. Днес актрисата споделя, че именно на тези пътувания дължи благотворителните си дейности.

Дория също вече се е запознала с принц Хари, който дори я покани на тенис турнир преди годежа. Днес Рагланд е на 60 години и е изключително близка с дъщеря си.

Кои ли роднини ще присъстват на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл през май?

Текст: Woman.bg