Дълго изясняване на отношенията,сълзи и дежурното: „Ти мене уважаваш ли ме?” белязаха последните отношения между Дани Петканов и Тото. Музикантът не може да преглътне, че Лудият репортер гравитира към лагера на шеф Петров, който Тото припозна за свой враг в къщата. Той призна, че чувствал служителя на Милен Цветков за свой брат и затова не могъл да повярва, че му обърнал гръб. Петканов призна, че чакал цяла седмица Дани да скочи срещу авторитарния готвач, но това така и не се случило.


Двамата деляха едно легло в къщата на Големия брат, затова Тото не спира да показва колко наранен се чувства от отдръпването на Петканов. Той дори използва спомени от годините си като ученик, когато на два пъти бил бит от съученици, за да обоснове защо мрази агресията, която прилага Борис Петров.
В понеделник за последен път за оставане в къщата ще се борят готвачът, Тото и Дани Златков. Мегз очаквано номинира себе си като най-достойна и сериозно поряза шансовете на Дани Петканов, като го обяви за недостоен.