Ефирният блясък и усещането за величие са темите в уникалните визии на H&M, създадени специално за тазгодишното събитие Met Gala в Ню Йорк. Моделите, разработени от дизайнерския екип на H&M, са вдъхновени от тазгодишната изложба „Божествени тела: Модата и католическото въображение“, която изучава връзката между модата и шедьоврите на религиозното изкуство. При разработването на тоалетите за гостите дизайнерският екип на H&M взима под внимание индивидуалността на всеки модел и темата и използва техники като тежко драпиране, бродерии смъниста и интензивно декориране с метализирани нишки.
„Създаването на моделите на H&M за тазгодишната Met Gala бе чест за нас. Всеки тоалет е направен изцяло по поръчка с акцент върху богатите детайли и модерния начин на представяне на блясъка на червения килим. Искахме всеки от нашите гости да се чувства спокойно и безгрижно“, споделя Ан-Софи Йохансон, креативен консултант в H&M.


„Това е първата ми Met Gala... Още не мога да повярвам, че съм тук. Щастлива съм, че съм удостоена с честта да бъда заобиколена от толкова артисти, облечена в точно тази рокля. Чувствам се като позлатена принцеса!“, каза минути преди галата Лили Райнхарт.

„Обожавам тази рокля! Металните елементи по нея си кореспондират с темата на изложбата и я „прекрояват“ в нещо модерно.“, възкликна Оливия Мън.
„Ръчното бродиране и декориране, правят роклята, която нося, точно толкова специална, колкото и поводът да сме тук!“, каза Алек Уек. Актрисата Лили Райнхарт бе облечена със сребриста рокля, вдъхновена от рицарска броня. Драперията от органза от сребристо ламе, наподобяваща облак, се крепи на талията благодарение на бляскав корсет, създаващ драматичен контраст между контрол и флуидност. Корсетът е украсен с масивни метални вериги от състарено сребро, а органзата от сребристо ламе е драпирана като
мини пола, прерастваща в дълъг шлейф.
Актрисата и модел Оливия Мън бе облечена в дръзка рокля-ризница без ръкави, чиито драперии върху тялото наподобяват течност. Златистата дълга ризница с дълбоко деколте и отвор отстрани е поддържана от верижки от златисти халки, под които прозира кожата.
Моделът и активист Алек Уек бе облечена с драпирана, флуидна рокля, вдъхновена от католически мозайки. Дългият шлейф в сребристи и скъпоценни тонове бе украсен с декоративна рисунка от мъниста и пайети. Мозаичната шарка също присъстваше върху бюстието с голи рамене, което контрастираше с талията и полата от тъмночервена двойна коприна със златиста подплата и
дълга цепка в предната част.