Представяме ви Ума и Дума и техния нов албум "АЛГОРИТЪМ".

Варненският квартет състоящ се от Ангел Иванов (MadBasta), Иван Алексиев (Вантка), Никола Атанасов (Колеца) и Ясен Цеков (Fengi) работи повече от година и половина за реализирането на своя проект. За щастие от 15.07.2015г. той вече е факт.

Албумът съдържа седемнадесет песни преливащи се една в друга, които разнасят слушателя из различни ритми и настроения в рамките на 54 минути. В него участват трима професионални музиканти, трима DJ-и, четирима бийтмейкъри и диктор, който обяснява подредения хаос създаден от момчетата.

В момента момчетата работят по реализиране на видеоклипове на песни от албума.

Групата "Ума и Дума" съществува едва от края на 2012 година, а "АЛГОРИТЪМ" е вторият им студиен албум.
През това време те обикалят цялата страна и имат участия в редица фестивали и клубове.

Ето как те описват своя "АЛГОРИТЪМ":

"В света царува хаос, от който, ние хората, се страхуваме. Но не можем да обичаме живота си, преди да обикнем безредието в него... И в себе си. Приемем ли го, ще разберем всички емоции, които ни връхлитат като буря, не виждайки изход, но по - живи от всякога.
Природни бедствия, които оформят духа ни. Могъщи, разрушителни и толкова красиви. Някои не ги разбират, други живеят за тях, трети са родени от тях, непокорни и устремени в своята лудост.

На пръв поглед коренно различни, но пътищата, по които вървят, следват строг и естествен алгоритъм. В него възход и падение се редуват, за да постигнат баланс. Създават усещане за хаос. За това, ние хората, се страхуваме. Но не можем да обикнем живота си, преди да обикнем безредието в него... И в себе си."

В албума участват:
Ирена Златинова - пиано (*01;05;16) / гост-вокал (*05;10;13;16)
TR1CKMUSIC - бийтмейкър (*15)
MADMATIC - бийтмейкър (*17)
MOSHINO - бийтмейкър (*06)
Витомир Попов - тромбон (*04)
Даниел Димитров - бас китара (*10)
DJ EMOTION - скречове (*01;17)
DJ JIJO - скречове (*02;04)
NZYMO - скречове (*08;12)
Любен Цеков - диктор (*07;14;16)

Освен всичко това в началото на 2015 година, Ума и Дума стартираха първия в България Cypher видео формат.
Той се казва RAPLAB CYPHER и до момента има пет епизода, които представляват колаборации с небезизвестни артисти от цялата страна.