Влади Въргала разкри в интервю за списание LOVE style, че продължава битката си с алкохола.

„Аз съм един нормален човек, който може да пие, може и да не пие. Но ако го направи, трябва да внимава как. Наясно съм, че алкохолът не ми е приятел. Дори на най-близките си хора аз съм причинявал отвращение. Виж колко е абсурдно! Целият ми живот е бил подчинен на това да направя света по-добро място, но в моментите, когато алкохолът ме е водил, аз ставам пълната си противоположност”, споделя Влади.

Актьорът признава, че му се насълзили очите, когато негови колеги написаха трогателно писмо за добрината му и го публикуваха в интернет. Той не знае кой е авторът, но си дал сметка, че след като тази публикация предизвикала такъв отзвук, значи, онова, което е правил, е имало смисъл.

Влади не крие обаче, че апартаментът, който заложи, за да снима филма си „Шменти капели”, до ден-днешен не е на него и на семейството му.

„Всеки Божи ден, когато се събудя, и всяка вечер, когато заспивам, едно от нещата, за които е минал денят ми, е този дом. Но след като темата вълнува толкова хората, нека се знае, че правейки се филм, най-малкото капиталовложение е един апартамент. Аз дори ужасно съжалявам, че съм казал това за жилището, защото така се измести центърът от посланието на филма”, казва още Въргала.

Заедно със своя приятел и колега Август Попов в момента Въргала прави промо на ситком за една от най-големите български телевизии. Въргала обаче няма сили да се занимава като продуцент, режисьор, сценарист и актьор, затова остава на себе си изпълнителска функция.