Продуцентска фирма заедно с Юлиан Вергов и Захари Бахаров регистрирал Владо Карамазов, съобщи самият той във “Всяка неделя” по Нова ТВ.

Той разказа още, че тримата непрекъснато се карат, но тъй като са много добри приятели, бързо си прощават и се сдобряват. Идеята им хрумнала след успеха на комедийната постановка “Спанак с картофи”, която се играе в сатирата. В спектакъла участват и тримата именити актьори. Владо разказа, че те сами открили текста, написан от унгареца Золтан Егреши, в едно списание “Панорама”. Карамазов поясни, че представлението е постановка на Богдан Петканин, а сценографията – на Петьо Начев – все професионалисти, с които актьорът напоследък работи.

Сега трите звезди сред театралите работят върху втора съвместна постановка, която се нарича “Арт”, също в Сатиричния театър. “Ние се караме непрекъснато, но сме много близки приятели и бързо си прощаваме”, призна Карамазов. И уточни, че “Юлиан е най-дръпнат, аз съм дружинната председателка, а Бахаров си мълчи”.

По повод регистрирането на продуцентка къща Владо разказа: “Преди две години напуснахме Народния театър и минахме на свободна практика.” Така се стигнало и до идеята тримата актьори да си направят собствена продуцентска къща. “Сега ние сме си продуценти”, каза той.

На въпрос на Кеворкян дали има режисьори, с които не би искал да работи Владо отговори утвърдително, без обаче да цитира техните имена. Той довери, че след 13 години работа с различни режисьори, иска да се чувства добре на сцената, а не с всеки това може да се получи.

“Вече свикнах да репетирам само с хора, с които се чувствам добре. Искам и за в бъдеще да е така”, призна актьорът, като подчерта, че сега – от режисьора до сценографа, работи все с хора, с които това му е приятно.

Той и неговите двама арт съратници имат много смели професионални мечти и искат да направят много неща, които не са правени досега.

“Искаме да направим рецитал със симфоничен оркестър!”, обяви предизвикателството той. “Още не сме избистрили авторите, но по този начин ще покажем, че актьорите могат и това, а в театъра такова нещо може да се направи и да е успешно.”

Владо подчерта още, че той, Юлиан и Захари няма да загърбят театъра. “Винаги бих участвал в нещо провокативно”, заключи той.