Бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов и съпругата му Мая ще стават родители за четвърти път.

Новината разкри тв водещият и продуцент Андрей Арнаудов пред "24 часа", а самият Николов отговори дали това е вярно с присъщото му чувство за хумор: "Със сигурност съпругата ми очаква, а аз просто се надявам да е мое. Но и да не е, пак ще си го гледам все едно е".

Настоящият генерален секретар на волейболната федерация и съпругата му Мая вече имат трима сина - Алекс (13), Симеон (10) и Филип (1,5). Първите двама са основни фигури в отбора на "Левски София" до 14 г.



Владо и Мая, която дълги години бе волейболистка, се надяват четвъртото им дете да бъде момиче и нямат претенции наследниците им непременно да станат професионални волейболисти.

"За нас е важно да се занимават с това, което им харесва и им се удава. Ще се радвам, ако Алекс и Мони, например, тръгнат по моя път, но в никакъв случая няма да бъда разочарован, ако след време изберат нещо друго. Затова и държа да получат добро образование", признава бившият клубен шампион на Европа.

Той сложи край на своята дълга и успешна кариера с исторически за българския волейбол бенефис в началото на май. Алекс и Симеон взеха символично участие в мача. Алекс дори смени баща си, за да изпълни сервис, а в момента играе с неговия номер 11.

През юни семейство Николови се завърна в България след 14 г., прекарани в Турция, Франция, Япония и Италия. Тогава с бившия вече български капитан се свързал Андрей Арнаудов, който му предложил да стане част от Движение за национална кауза (ДНК). Инициативата стартира през март, а през юни прерасна в неправителствена организация, в която популярни личности и експерти се борят за увеличаването на раждаемостта у нас.

Владо получи предложение да стане генерален секретар на българската волейболната федерация и да отговаря за международните отношения и организацията на световното първенство през 2018 г. От 3 г. той е президент на "Левски София" и има школа за волейбол, която носи неговото име.

"Животът ми сега е много по-различен от този, който водех като състезател. Всяка сутрин ставам в 7 ч., в 7,45 ч. с Алекс, Мони и Филип се натоварваме на колата и потегляме. Оставям големите на училище, а малкия на ясли и отивам на работа. В 17,30 ч. приключвам, взимам Филип и батковците му, които след училище са на тренировка. Към 18,30 ч. всички се събираме вкъщи", описа всекидневието си Николов.



"Истината е, че след прибирането ни в България се създадоха предпоставки да имаме още едно дете. Когато водиш чергарски начин на живот, е трудно да отглеждаш деца. Тук можем да разчитаме и на жокера "баба". Идеята за ДНК ме грабна от самото начало. Надявам се догодина през ноември да направим масово кръщене на заченатите през 2016 г. деца", пожела си шампионът на България, Франция и Италия.