С дълга коса, солидна брада и цели 25 кг отгоре ще видим Владо Пенев в петия, прощален сезон на „Под прикритие”, научи „Монитор”.

Героят му – инспектор Попов, е в затвора, а закръглената фигура е част от страничните ефекти по излежаването на присъдата за убийството на Джаро. Чудовищната трансформация на актьора е резултат от тримесечен „разпуснат” режим на хранене. В момента най-добрият градинар в родната киногилдия спортува активно, за да върне старата си форма.

„Трудната част тепърва предстои, още не съм свалил всички излишни килограми. Това е част от професионализма, ролята ми в „Под прикритие” го заслужава. Сега се храня доста по-здравословно, ходя на фитнес, движа се предимно пеша, макар че най-много енергия изразходвам в представленията си всяка вечер”, сподели за „Монитор” режисьорът на хитовите постановки „Дакота” и „Агенти”.

Визуална метаморфоза в криминалето на БНТ претърпява и Мариан Вълев – Куката се завръща в мафиотската банда на Андонов с прошарена, съвсем естествена брада, която го променя до неузнаваемост. Бойко Кръстанов, който скача в кожата на новото ченге под прикритие Ерол, ще изненада зрителите с бойна хореография. Възпитаникът на Здравко Митков работи с каскадьор на терен, но в 90% от напомпаните с екшън и щедро плискане на олово сцени той се справя без дубльор.

„Всички схватки лице в лице, стрелбите, боравенето с нож си ги прави сам. Станал е истински нинджа”, издават за „Монитор” от екипа на „Камера”. В предстоящите епизоди Кръстанов отново ще говори на турски, но по-малко в сравнение със сезон 4.

Сред любопитните попълнения в каста на сериала е и гарванът Оскар, който хората на продуцента Димитър Митовски вземат от провинциално ранчо. Птицата е част от гангстерския имидж на героя на Христо Петков (новото момче за мокри поръчки на Иво Андонов) и се храни със сурово месо на снимачен сет. Очаква се „Под прикритие” да се завърне в прайм тайма на БНТ до края на февруари.