Артистичният поход на Владо Пенев и Силвия Лулчева с постановката „Дуети“ из земята на янките и Канада продължава с пълна сила.

Творчески импулс за поредното представление преди ден им дала перуанската кухня. Шеф готвачите в заведението „Танта“ в Чикаго се гордеят със с пециалитетите си говеждо сърце с картофи, риба тон с мед и сос от сусам, октопод в прочутия сос чимичури, перуански царевичен кекс. После Владо и компания се подкрепили с уиски в актуалния ресторант The Bedford.

Той е известен с това, че е бивша банка и интериорът е напълно запазен - усещането там е все едно си в трезор. Една от ефектните снимки на актьора, които е споделил с феновете си във Фейсбук, е на Ниагарския водопад. „Пак нямам думи“, е написал той под кадрите с колосалните количества вода, изливащи се зад гърба му, а повечето му колеги го аплодират за възможността да се докосне до тази природен феномен.

Пенев се е снимал с доволна усмивка и пред бутик на модния диктатор на мъжко облекло Пол Смит. Приятелите му веднага го подкачиха, че ще се върне с куфар чорапи в София, тъй като британецът винаги успява да изненада клиентелата си с ефектните си дизайнерски аксесоари.

Звездата на българския театър и бивш министър на културата очевидно е имал и време за визита в Институт по изкуствата на Чикаго, където се е снимал сред повечето картини.

Навръх Гергьовден Пенев и Лулчева ще играят в Торонто, в събота са в Монреал, и после се връщат отново в САЩ, за да представят „Дуети” в Бостън, Ню Йорк, Тампа, Маями, Вашинтон, Денвър и Сиатъл.

„Страхотни бяхте! Още не са отзвучали емоциите, които ми донесохте в Детройт с постановката и със страхотната си актьорска игра. Взехте ми сърцето!“, пише възторжена фенка на инспектор Попов от „Под прикритие“ в социалната мрежа.