Добрият комисар Попов, престъпник, собственик на футболен клуб и митрополит, който помага за спасяването на българските евреи.

В тези три роли влиза един и същи актьор - Владимир Пенев, и все по БНТ.

Засега зрителите го гледат само в първия образ, но скоро предстои да се запознаят и с останалите два.

Още през март тръгва новият сериал с негово участие - "Недадените". Това ще е исторически филм, който пресъздава спасяването на българските евреи. Действието се развива в периода 1940-1945 г. Екипът вече засне първите 6 епизода. Сега е в подготовка на втория снимачен период. Той ще започне в края на януари.

Освен Пенев в продукцията участват Мариус Куркински и Камен Донев. Те са евреи, чиито семейства се спасяват. Младата актриса Лидия Инджова е в ролята на Лиляна Паница - личната секретарка на комисаря по еврейските въпроси в България Александър Белев. Именно нейните действия са от решаващо значение за защитата на българските евреи. Актьорът от "Седем часа разлика" Пенко Господинов ще е цар Борис III. Ще участват и двама носители на "Икар" - Виктория Колева и Стоян Радев, пише в. "24 часа".

В главната роля в "Недадените" е Димитър Баненкин. След завършването на театралната академия той работи в Пазарджишкия театър, театър "София" и е един от основателите на Малък градски театър "Зад канала", след което заминава за Германия, където живее и работи и до днес. Във филма участват общо 300 актьори с главни, второстепенни и епизодични роли, както и 10 000 статисти.

Екипът снима сериала на няколко места, сред които са дворецът "Врана" в покрайнините на София, бившият царски дворец "Кричим", храм-паметникът "Александър Невски", при Министерството на отбраната.

Идеята и сценарият за сериала са на драматурга и актьор Емил Бонев, който 11 г. беше директор на Пловдивския театър. Режисьори са синът му - Вито Бонев, който преди работеше по сериала на Би Ти Ви "Седем часа разлика", и Иван Митов. "Недадените" се прави от продуцентската къща на Мирослав Боршош "Артишок".

Най-вероятно след старта на филма по БНТ ще тръгне още един нов сериал - "Четвърта власт". Той ще върви в неделя вечерта след новините след края на третия сезон на "Под прикритие". В него Владо Пенев ще е злодей, а историята ще се върти около работата на разследващи журналисти във вестник. В главната роля ще е Деян Донков.