Нова телевизия е наложила пълна забрана на актьора Владо Пенев да се появява в конкурентни медии, научи „Уикенд”. Заради това ограничение звездата от сериала „Откраднат живот” върза жестока тенекия на колежката си Диана Любенова в Би Ти Ви и на практика си затвори вратите към все още най-популярния тв канал у нас.

Луд скандал е избухнал преди дни в Нова заради гостуване на Владо Пенев в Би Ти Ви, което актьорът обещал, без да поиска разрешение. Той приел покана от предаването „Тази неделя”, в което щял да разказва за най-новата си премиера – „Завръщане у дома” от Харолд Пинтър в Малък градски театър „Зад канала”. Би Ти Ви многократно излъчи анонс за гостуването на Пенев, но в крайна сметка звездата така и не влезе в студиото. Гост на водещата Диана Любенова бе само режисьорът на представлението Явор Гърдев. Домакинята спомена, че е очаквала и Владо, но така и не получи отговор защо той не е спазил уговорката си.

Оказва се, че причината за неочакваното отсъствие на актьора, който е и бивш министър на културата, е намеса в последния момент на страна на Нова телевизия. Този сезон Пенев е знаково лице на канала, защото участва в цели две от ключовите му продукции – сериалът „Откраднат живот” и шоуто „Маскираният певец”. По този начин цели четири вечери седмично белобрадият актьор се появява в ефира на Нова в най-гледаното време. На хората в отдела по маркетинг им се сторило меко казано нередно емблематично лице на телевизията вечерта в събота да е панелист в „Маскираният певец”, а на сутринта в неделя да дава интервю в Би Ти Ви. Говори се, че са забранили да Владо да се появява при конкуренцията буквално в последния момент.

Разговорът не бил никак приятен

и се наложило дори да се прибегне до заплаха от наустойки, които актьорът трябвало да плати, ако даде интервю в Би Ти Ви. В крайна сметка той предпочел да се отрече от даденото пред Диана Любенова обещание, вместо да плаща глоби. Според слуховете, продуцентите в Би Ти Ви му били толкова ядосани за скроения в последния момент номер, че го включили в списъка на забранените гости – които никой в телевизията няма право да кани до второ нареждане.