"Влюбване в Италия", официалното име на 19-тия календар на Lavazza, гордо представян от Lavazza от години, благодарение на поредица световни фотографи, помолени да дадат своите лични, уникални интерпретации на "Белпаезе", пише Lifestyle.bg

През своя обектив, Селигър разкрива тайните на вечния образ на Италия, като страна на любовта, където красотата, изкуството, природата и историята влияят и завземат нашето съзнание, водейки ни почти неизбежно към чувството за любов. Шест различни истории, разказани по хумористичен или сюреалистичен начин, незасегнати от времето: „шест интимни момента, включващи него, нея и кафето."

Пейзаж в Тоскана, високите води на Венеция, балконът на Ромео и Жулиета, скалите Фаральони на Капри, магическа флорентинска градина, любовна история в Неапол са перфектият фон, добавящ ритъм и хармония към пиктографската история на Селигър, където артистичните предложения се сливат с качествата на типичния американски фотограф: талант да използва снимките, за да хване настроението, а в този случай чувствеността на определена ситуация.



„Да си фотограф означава да се разгърнеш, да направиш ситуацията надеждна, така че да покаже връзката между хората," обяснява Марк Селигър.

„Това е като да си измислиш история и след това да я разкажеш, трябва да я направиш реална. Това, което ме накара да се влюбя в Италия беше „комбинацият" от хора - има определено качество на живот, което прави Италия наистина уникална".



Сред моделите, портретовани в календара 2011 г., се открои една двойка: американската актриса Оливия Уайлд и нейният съпруг, филмовият режисьор Тао Русполи, звезди на снимката от Капри.



„Как може да не се влюбите в Италия? Никога не съм срещала някого, който не се е влюбил в Италия, след като я е посетил - споделя актрисата - дали заради архитектурата, хората или дори само храната, невъзможно е да не обичаш тази страна", разкава тя по време на снимките.



Оливия се чувствала особено спокойна, докато е снимана да държи чаша с топло кафе, понеже по нейни думи: „Друга причина поради, която обичам Италия, е заради културата на кафето. Като съпуга на италианец сега дори подбирам още повече. На снимките на „Д-р Хаус" помолих за малка еспресо машина. Първоначално на другите им стана смешно, но аз си казах „накрая ще ми благодарят!". Сега всеки член на екипа започва деня си с едно от моите еспресо."



Освен известната двойка, другите модели на сесията са Бил Джентъл, забавният Купидон, който краси корицата, както и последната снимка, която завършва „историята", разказана от Селигър. Шестте календарни снимки включват Моника Кастило, Енрике Пласиос, Нут Сиър, Седрик Бир, Лилиана Домингес, Алесандро Джиалокоста, Вайълет Бъд, Джейза Киминадзо и Иван Олита.