Внучката на знаменития режисьор Ридли Скот – топ моделът Куба Скот, ще пристигне у нас за да преподава изкуството да гримираш на Balkan Fashion Week.

Красавицата, която беше специален гост на Chanel по време на Парижката седмица на модата, ще проведе уъркшоп с четка и червило в ръка. Събитието е 9-тото издание на филмовия фестивал ASVOFF на модната икона Даян Перне и ще се проведе в София от 5 до 10 юни.

То ще доведе световноизвестни дизайнери в Ню Бояна, чиято задача е да покажат неразривната връзка между киното и фешън индустрията. Сред тях са стилистът на Кари Брадшоу от „Сексът и градът“ - Ерик Деймън, Ким Джоунс от Louis Vuitton и Марк Хапъл, който отговаря за костюмите на нюйоркския балет.

Подобен ивент се организира за първи път в Източна Европа, като изпълнителният директор на Киноцентъра Ярив Лърнър ще проведе и конкурс за късометражен филм, чийто победител ще си тръгне с чек за 50 хиляди евро. В програмата са включени 66 филма, сред които ленти за световните брандове Chanel, Gucci, Versace и много други. Ще бъдат показани също документални и студентски продукции.

Билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim.