Сблъсък на два несъвместими свята и две коренно противоположни житейски философии се оказа размяната на съпруги между силно религиозното семейство на Бети и Марио и разкрепостената двойка Ангела и Чочо в четвърти епизод на вълнуващия социален експеримент „Смени жената“, който се излъчи в сряда вечер по bTV. Ангела и Чочо са известни с изключително ексцентричния начин, по който изразяват любовта си един към друг - Ангела обожава да бъде водена от приятеля си на лъскава каишка. Двамата работят сезонно, излизат всяка вечер, а през деня спят. Домакинската работа не е приоритет и е изцяло в задълженията на Ангела.


Беатрис и Марио Владимирови са семейство евангелисти от Перник, чиито морални ценности са в другата крайност. Те следват стриктно религиозните правила, живеят скромно и смирено. Най-голямото им щастие са двете им дъщерички, едната, от които е едва на 1 месец.
Лъскава каишка до вратата посреща набожната Беатрис при влизането ѝ в дома на жената, с която трябва да се размени. Майката на две малки момичета е шокирана, когато разбира, че синджирът не принадлежи на домашното куче в къщата, а на домакинята, с която се разменя. Хигиената в апартамента на Ангела и Чочо е другата изненада за евангелистката, за която чистотата на мислите и дома са висша ценност. Водената на каишка Ангела, която стана национално известна миналото лято, след като с Чочо обикаляха българските курорти и шокираха почиващите, живее в истинска кочина. Банята изглежда като измита за последно преди четвърт век, мивката в кухнята е постоянно пълна с мръсна посуда. Миризмата на алкохол и цигари е компромис, с който Бети трябва да живее през първите дни от размяната, когато по правилата на формата съпругата трябва да спазва законите на новото си семейство.

Нещата обаче се променят коренно, когато идва моментът, в който религиозната перничанка налага своите принципи. Казармени правила и молитви очакват Чочо в последните дни от размяната на съпруги. Вместо в 12 ч., той се буди в 9 ч., за да хигиенизира цялата къща и да мие банята с четка за зъби. Накрая различията между двамата ескалират до скандал, който завършва драматично със сълзи и размяна на грозни думи.