Едно от най-чаканите в тв ефира шоу - „Х Фактор", се раздира от скандали само няколко месеци преди началната дата на излъчване.

Двама от съдиите, които са познатите ни от предишната година Станислава Армутлиева, Любо Киров, Велизар Соколов - Заки от „Авеню" и Мария Илиева, са отказали да подпишат договорите си. Става въпрос за Мария Илиева и Любо, които държат продуцентите на предаването в шах и мат вече седмици наред. Те били много недоволни, че хонорарите на Заки и Саня са по-високи от техните.

Илиева веднага изригнала срещу разликата във възнагражденията. Продуцентите обаче били категорични: „Станислава и Заки взимат повече пари, защото са от музикалната индустрия и са значително по-компетентни". Това страшно вбесило Мара, която насъскала против останалите и Любо, пише ''Всеки ден''.

„Що за наглост! Ние сме звездите в журито, кои са те в крайна сметка? Саня никой не я знае, а Заки никой не го помни!", фучала и се ядосвала Мария Илиева по време на кастингите на предаването, които в момента текат във всички градове. Крясъците й се чували навсякъде зад кулисите и дори стигали до чакащите своя ред за изява кандидат-певци.



Според източници Саня и Заки ще вземат по 50 бона, а пък Любо и Мария - по 40 хиляди. Това е значително по-малко, отколкото Илиева прибрала миналата година. Тогава се говореше за баснословни суми от рода на 60 хиляди, и то за всички членове на журито. Най-вероятно обаче ниският рейтинг, който имаше последният сезон на „Х Фактор", си е казал думата и този път журито получава по-малко пари.

Въпреки всичко обаче певицата не била в положение, в което може да отказва работа и пари.

Истина е, че тази година за първи път от много години Илиева има истински хит - този с Криско „Видимо доволен". След излагацията с унизителния текст на парчето обаче все по-упорито се твърди, че вече никой не иска да работи с Мария и тя не на шега се стреснала, че колаборацията с Криско й е изиграла лоша шега.