Стара вражда е разпалила скандала между Азис и Фънки в шоуто „Като две капки вода” на Нова телевизия в понеделник. След изпълнение на Рафи Бохосян в образа на Краля на фолка членът на журито напусна мястото си, обявявайки, че това, което е видял, е „ужасяващо”. Азис пък го обвини в расизъм, а зрителите избухнаха с искане за изгонване на рокаджията от предаването. Всичко това се оказва само една от многото битки във войната между Фънки и Азис, която се води вече 13-а година.

Войната между фолк певеца и журиращия рокаджия обаче не започва миналия понеделник. Тя се разпалва още през 2008 г., когато Димитър Ковачев влиза в журито на шоуто „Мюзик Айдъл” по Би Ти Ви. Там той за първи път вижда на живо Азис и решава да го похвали в свое интервю. Но комплиментите му са изказани така, че да отблъснат Васко и да го настроят завинаги срещу промоутъра. „Силно съм изненадан от Азис. Смятах, че е уникален тъпанар”, казва Фънки.

Според него Васко е отговорил „много добре” на въпросите, зададени му в предаването. Но продуцентът изказва съмнение, че може би ги е знаел предварително, за да се подготви. Тези думи са забили нож с сърцето на Азис, следата от който остава до днес. С годините пропастта между двамата е ставала все по-голяма. Фънки е известен със склонността си да се заяжда с лекия жанр, което вбесявало Васко. Едва сега обаче той си позволява да даде публичен израз на своята обида и огорчение, използвайки като оправдание, че е засегнат и друг артист, а именно Рафи.

Хората с добра памет помнят, че Азис и Фънки имат доста появи заедно на малкия екран. Няколко години след участието в „Мюзик айдъл” те играят затворници в сериала на Би Ти Ви „Столичани в повече”. Твърди се, че на терен поддържали цивилизовани, но изключително хладни отношения. Двамата артисти избягвали да общуват помежду са, като че ли водели „студена война”. Това се случва през 2014-а. Година по-късно Азис влиза като участник в „Като две капки вода”, където Фънки е част от журито.

Певецът успява да финишира втори в шоуто, изпреварен само от Ненчо Балабанов. Но доброто му класиране не идва от оценките на Ковачев. Нещо повече – продуцентът системно го неглижира, сравнявайки представянето му с това на Деляна Маринова-Джуджи, която редовно получава минимума от точки и остава последна на финала. Сега – 6 години по-късно, Азис отново попада под ударите на Фънки, пише "Уикенд".