„Домашен арест” стартира с чудо.

През ноември ситкомът на bTV измести мастодонта „Листопад” от класацията за най-гледаните програми. Обясняваме си го с глада за нови комедийни продукции и избора на голямата Татяна Лолова за център на действието.

До началото на втори сезон обаче диалогът взе да звучи като задължителния смях зад кадър – анемично и неловко. Всъщност в култови образци за жанра като „Приятели” публиката реагира на ситуациите на живо в студиото.

Пародийните обрати в къщата на тъщата пък са закърпени с монотонно и безизразно „Ха-ха” на запис. Днес интересът към битовите престрелки между реститутката мама Еми, дъщеря й Анастасия (Мая Бежанска) и заврения й зет Коце (Филип Аврамов) е на път да удари дъното на критичния минимум, пише в. "Монитор".

На 26 март се очаква раздвижване в мозъците на сценаристите, защото от конкурентната Нова тв ни канят в дома на българските „Женени с деца”. Балканският римейк на култа към мързела в семейство Бънди даде заявка за интрига още докато вървяха промотата му.

Стефания Колева получава шанса да претопли славата си на обсебваща кокетка от „Тя и той”. С героинята й Цвети Бикова я свързва само бъбривостта. В реалния живот актрисата с австрийски корен не обува клин дори на курса си по йога.

Изключва опцията да се разходи до кварталния магазин с прическа тип „експлодирала каска” и не е скарана с готвенето. Рядко припарва до дистанционното и не възпитава дъщеря си по модела на Бикови, според който красавиците имат бъдеще, ако различават курвоазие от магистрална труженичка.

Колева има шанс да надцака конкуренцията на Бежанска в „Домашен арест” не само заради по-сериозния си опит пред камера. Женственото й излъчване ще предаде допълнителна тежест на персонажа й – критерий, по който екранната Анастасия още крета в изтъркани джинси и бели маратонки на старозагорската гара. За образа на неудачник с алергия към дебели глезени е вербуван Георги Борисов.

С Бънди споделят известна визуална прилика плюс слабостта към футбола и бирата. В реалността не е женен, но има дъщеричка на годинка. Основният му плюс в надпреварата за любим смотаняк на зрителите е в чара на дебютанта. Филип

Аврамов е далеч по-преекспонирано лице за аудиторията. Борисов е с брада напред и заради наследствената аура на Ал Бънди, която ще развива в контекста на софийските потайности.

Дали продуцираната от Old School поредица ще развенчае мита, че ситком у нас се прави на принципа „Всяко чудо за три дни”, тепърва ще стане ясно.

Шансовете й обаче са повече от розови заради слабостта на нашенеца към муцките и плезенето, гарнирани с всякакви физиологични звуци.