Вокалистът и фронтмен на Kasabian – Том Мейгън, e отказал роля в лентата „Мария Антоанета” на дъщерята на великия Франсис Форд Копола - София Копола, и продуцирана от режисьора на „Кръстника“.

Преди 10 години той бил поканен да се въплъти в ролята на шведския войник Ханс Аксел фон Ферзен, чието име е свързвано с най-съкровената тайна от живота на кралица Мария Антоанета. Въпреки актьорските си заложби, за които колегите му от бандата непрекъснато говорят, Том решил да откаже предложението, тъй като в последните години влага цялата си емоция и любов в музиката, както и в развитието на групата.

„Том Мейгън е страхотен актьор. Истина е, че го искаха за ролята. Мисля, че някой ден наистина ще го видим на голям екран”, споделя китаристът на бандата Серж Пизорно. Според него, на Том му предстоят много филмови роли, защото бил талантлив, но важното в момента било да се фокусира върху развитието на бандата. „Той е толкова талантлив, че е способен да спечели и „Оскар” някой ден”, допълва още Пизорно.

Постиженията на Kasabian през последните години показват, че решението на Мейгън е било правилно. През 2014 Kasabian бяха хедлайнер на фестивала Glastonbury, на който имаха честа да представят парчета от последния си албум 48:13, с който пристигат и в България на 8 август. Kasabian ще се включат в тазгодишното издание на фестивала Spirit of Burgas.

На живо под звездите ще имаме възможността да чуем и най-голeмите им хитове, сред които Days are forgotten, Underdog, Fire, Club Foot, Man of simple pleasure, както и още много парчета от 5-те им супер-успешни албума.

SPIRIT of Burgas ще се проведе на 7 и 8 август на централен плаж Бургас, а сред останалите потвърдени имена са ROBBIE WILLIAMS (UK), MILOW (BE), KWABS (UK), STEREO MCs dj set (UK), BASSKA (RO), CONQUERING LION (MK), както и едни от най-добрите български групи и артисти.

Още новини и информация може да намерите на Spiritofburgas.com