Третата вечер на Sofia Fashion Week 2016, организирана от EFE Event Management, Hotel Marinela и агенция 359 Model & Talеnt, представи висша мода на топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа.

Модният спектакъл стартира с дефиле на лицата на Sofia Fashion Week AW 2016 Куини-Алис Николова и Богомил Христов. Веднага след тях певицата Рени Ганева очарова гостите в зала EFE на Hotel Marinela със специфичния си тембър и огнено изпълнение.

Начало на ревютата даде дизайнерката Nina Naustdal, която за трета поредна година участва в градиозния моден форум. Тя показа модели от колекция ready to wear пролет/лято 2017 с класически модерни силуети, елементи „Сваровски“ и пищни детайли.

Дизайнерката представи също и модели от колекция haute couture есен/зима 2016, изпълнена с ефектни и бляскави рокли със сложни детайли и ефирна конструкция. След ревюто си Nina Naustdal остана до края на вечерта и изгледа всички дизайнерски колекции заедно с Вера Бюрукова, представител на „Вог“ Украйна.

Трикратната носителка на „Златна игла“ Жана Жекова показа колекция, вдъхновена от гръцката митология. Моделите представят уникалността на цветовете – чувствени като нощта и възбуждащи като екзотични аромати. Материите шифон и дантела, обвиват тялото като морски бриз, а тази приказна хармония е вплетена в силуета, извайващ жената-богиня.

Дизайнерът Христо Чучев впечатли гостите на събитието с уникална сватбена колекция „Вълшебство“, есен-зима 2016/2017. Лице на колекцията за събитието беше топ моделът и актриса Диляна Попова, която откри и закри ревюто на дизайнера с рокли, изработени специално за нея. Дизайнерските творения на Христо Чучев показаха изобилие на дантели от най-висок клас в цветовете айвъри, екрю, шампанско и праскова с плавен преход от елегантно подчертан силует към рокли с царствен обем и богата украса.
Модна къща Princess с дизайнери Соня Атанасова и Силвана Данаилова показаха модели, представящи погледа им за стила на модерната жена – силна, вярваща в себе си, с креативно и модерно мислене.

Дизайнерът Стоян Радичев очарова с колекция „Прешъс“ (Precious), вдъхновена от петте велики скъпоценни камъка – диамант, перла, рубин, сапфир и изумруд. Уникалните рокли са инспирирани от блясъка на диаманта, нежността на перлата, страстта на рубина и дълбоките цветове на изумруда и сапфира.

Carducci начело с артистичния директор Осман Узун показа колекция, съчетание от контрасти между спортния и официалния стил. Облеклата на модната марка са микс от италиански корени, безупречен шев и игра на цветове. Колекцията въплъщава същността на италианската изработка на мъжки облекла и предлага радикално модерен подход към начина на живот.

Модна къща Aggressor с дизайнер Марияна Папаличева представи колекция, вдъхновена от колорита и разнообразието на Ориента. Усещането от коприната върху тялото, шарките втъкани в жакардните материи, пищността и блясъка на камъните, усещането за лукс – всичко това присъства в колекцията официална мъжка мода, създадена от ръката на дизайнерката.

Брандът за мъжка мода Maniac с дизайнер Ели Несторова представи екстравагантна колекция „Провокатор“, създадена специално за това издание на Sofia Fashion Week. Костюмите са насочени към класическия мъж, за който водещи са стилът и комфортът. Сред дефилиращите модели на сцената за марката беше и Алфредо Торес.

Новата колекция есен-зима 2016/2017 на бутик La foi впечатли с класически силуети и ефектни текстури, създавайки актуална и оригинална визия. Моделите са създадени за силната модерна жена, която се стреми да провокира и впечатлява. Дизайнерите залагат на ръчно изработени материи, интересни силуети и комбинации на платове и естествена кожа. Аксесоарите в колекцията са елегантно допълнение към всяка визия и впечатляват с ръчна изработка и вкус.

Модна къща „Тонена“ с дизайнер Стойка Хаджиева-Новкова показа колекция, съчетала в себе си едновременно деликатност и предизвикателност, феерия и сексапил. Детайлите са изработени изцяло ръчно от най-висок клас платове, фина дантела и всяка рокля подчертава индивидуалността на неповторимите женски извивки.

Младият дизайнер Дидо Георгиев дебютира с Dress Stylishly и представи колекция, наситена със стил, блясък и очарование. Силуетите по тялото издължават и придават елегантно излъчване. Тоалетите са обсипани с кристали, мъниста и нежна бродерия.
Гости на третата вечер от модния форум бяха много известни лица, сред които: Маринела Арабаджиева – домакин на събитието, Виолина Маринова, Мария Бонева, проф. Любомир Стойков, Илиана Раева и Наско Сираков, Орлин Горанов, Жана Жекова, Иван Ласкин, Калин Сърменов, Теди Кацарова, бизнесменът Любомир Ников, Робин Кафалиев, Robert Cazan – президент на Top International Model of the World Букурещ, Наско Лазаров, редактори на водещи модни издания, много модни блогъри, както и още VIP личности от модния и бизнес елит на страната. Дефилето бе снимано и от световния моден гигант Fashion TV.

Между известните лица на модния подиум дефилираха: Юлия Юревич, Диана Иванчева, Весела Нейнски, Петя Велкова, Мила Христова, Марина Войкова, Радост Тодорова, Жана Янева, Вероника Каролин, Велина Узунова, Даниел Георгиев и Пламен Богданов.

Водещи на вечерта бяха Камелия Аврамова и Атанас Михайлов. Режисьор на събитието е Силвестър Лолов, хореограф е Камелия Аврамова и арт-директор – Антон Узунов. Поредното афтърпарти се състоя в уникалните градина и лоби бар на Hotel Marinela.
Модният форум ще продължи с четвъртата вечер от събитието, която е по концепция на проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода. Тя ще представи млади дизайнери, нови лица от българската модна сцена и студентски колекции, селектирани от проф. Стойков.

На Sofia Fashion Week 2016 не се допускaт лица под 16 години, а младежи от 16 до 18 години могат да присъстват с придружител.