Калин Врачански е репетирал дни наред как се върти скалпел и как се слагат медицински ръкавици заради ролята си на д-р Руменов в "Още нещо за любовта".

Романтичната драма на Магдалена Ралчева излиза на 18 декември със "Стандарт".

В нея топактьорът трябва да спасява пациенти в екстремални ситуации.

Неслучайно той посещава операционна в една от столичните болници и дори присъства на трансплантация на бъбрек. С него е и колегата му от Народния театър Йосиф Шамли, който също влиза в кожата на хирург.

Калин дори е чел учебници и научни списания, препоръчани му от консултанта на лентата.

"Но след една от визитите си в операционната ми каза:

"Маги, никога не бих могъл да бъда хирург. Прекалено много бих се развълнувал от факта, че нечий живот зависи от мен", разказва сега Маги Ралчева.

Според нея хирурзите наистина са особена порода.

"Винаги вървят в средата на коридора - като лъвове, като властелини, като господари на положението. И наистина това е така. В един от кадрите Калин се движи точно така - царствено, като човек, който знае цената си", коментира режисьорката.

И ако Врачански трябва да се подготви в детайли за персонажа си и го прави изкусно и убедително, то Симеон Лютаков няма и грам необходимост да се прави на фотограф - като героя си в "Още нещо за любовта".

Чаровникът е факир с камерата и фотоапарата. И двамата обаче дължат на Ралчева влизането си в голямото кино. Едва след "Още нещо за любовта" ги канят за тв сериалите.