Кипърката Християна Лоизу стана една от най-харесваните участнички в новия сезон на “Х Фактор”.

Само няколко дни след като Нова тв излъчи епизода, в който тя се явява пред журито, видеото с нея е гледано близо 150 000 пъти в интернет, а някои дори вече я определиха като кипърската Лара Фабиан. Поводът за сравнението е, че на прослушването тя изпълни най-хубавата песен на белгийската певица - Je T'aime.

Християна обясни, че е идвала в страната ни още като малка с цялото си семейство. А когато станала на 17 г., решила да учи в Музикалната академия в специалността “оперно пеене”. След като завършва Консерваторията, тя печели стипендия и с нея заминава да учи една година в Лийдс. Връща се в София, където живее с приятеля си оперния певец Николай Войнов.

“Той има работа, изяви”, обясни тя. И допълни, че се надява да стигне до концертите на живо. Когато запя на прослушването, и четиримата от журито останаха безмълвни. Накрая цялата публика крещеше: “Още!”

Не е сигурно обаче дали Християна ще стигне до концертите на живо. За сметка на това най-вероятно Дарина Йотова, Виктория Георгиева, Анджела Киркова и Ева-Мария Петрова ще излязат на сцената на първия лайф като 4-те участнички в отбора на момичетата. Него ще тренира Криско. Групата на момчетата ще ръководи шефката на “Вирджиния” Саня Армутлиева, тази на групите - Люси Дяковска, а отборът на участниците, които са над 25 г., е в ръцете на продуцента на предаването Магърдич Халваджиян.