"Джони Деп в Бургас" се оказа кьорфишек, но все пак около холивудския актьор има българин, който хем се познава лично със звездата, хем има голяма физическа прилика с него.

31-годишният Тодор Димитров живее от 11 години в Сан Диего, Калифорния, и бе в екипа на "Карибски пирати 3" повече от половин година. Два от снимачните месеци тогава той си партнираше с Джони Деп, пише 24chasa.bg.

Нашенецът бе двойникът на другата звезда във филма - пресния младоженец Орландо Блум. С подходящ макиаж Тодор поразително прилича и на Джони Деп.

"Образът на Орландо Блум не фигурира в четвърта част на "Карибски пирати", която се снима в момента, и по тази причина не ме поканиха. Имам голяма прилика с Джони Деп, но аз съм по-висок от него, пък и той от години си има един и същи дубльор за "Карибски пирати".

"За истерията покрай Джони Деп в България не знам, но ми е известно, че той е на снимки на съвсем друго място".

"Още на третия ден попаднах с Джони Деп на снимачната площадка в Юнивърсъл студиос" в Лос Анджелис", разказва Тодор. Нашенецът е възхитен от умението на Деп да импровизира ловко извън сценария и заръките на режисьора.

"Джони вече доста се беше вживял в ролята и с характерната походка на Джак Спароу се запъти към мен, погледна ми името на баджа и възкликна: "Тооодор! Ти си руснак, нали!?"

"Много си близо", отвърнах му: "Българин!"

Той ми каза "О, супер!" и се запознахме. За секунди си помислих, че съм роден под щастлива звезда затова, че още на третия ден можах да се здрависам със самия Джони Деп", преживява случилото се Тодор.

След няколкомесечна работа със звездата Тодор умува как да си направи снимка за спомен, при условие че заради подобни своеволия гонят от снимачната площадка. Но шансът е на страната на нашето момче - една вечер след снимките той се озовава до Джони Деп за разгримиране.

"Беше глупаво да му говоря за времето и затова директно го попитах би ли искал да се снима с мен за спомен. Той се съгласи на драго сърце, но за мой ужас бях оставил апарата в хотела. След няколко дни го срещнах пак на снимки и той сам ме покани да се щракнем. Неговата гримьорка ни снима. Впечатли ме, че не беше забравил скромната ми молба. А да не говорим, че се обърна към мен по име", възхитен е от вниманието на световната звезда нашенецът.

Тодор разказва, че бая работа е паднала при снимките на третата част на пиратската сага. Най-краткият работен ден бил 12, а най-дългият 24 часа. Средно работели по 16 часа дневно. "Имам няколко сцени и в "Карибски пирати-2", но целите снимки изкарах за трета част.

Вършех две функции - с мен правеха пробен кадър за Орландо и участвах в бекграунд сцени. Дори имах честта да заместя самия Орландо Блум след края на снимките. Трябваше да доснимват кадри, които не бяха изпипани добре, и ме извикаха мен да заместя Орландо Блум. Имаше нещо нелогично в сцена с една географска карта", гордее се с участието си в сагата българинът.

Тодор Димитров разказва, че живял в приказка цели 8 месеца, особено когато влизали за снимки с кораба "Черната перла" в океана, а истинското оръдие гърмяло като за световното. Две огромни цистерни отстрани пръскали и правели бури нонстоп.

Снимки: АВТОРЪТ