Риалити форматът „Пътят към короната” стартира на 3-ти март (четвъртък) в националния ефир на TV7.
Съревнованието за короната зрителите ще гледат в продължение на два месеца всеки вторник, четвъртък и събота от 20:45.

Претендентките за титлата „Мис България 2012“ ще преминат през серия задачи от менторите на конкурса с фокус не само върху физическата, но и върху душевната красота на претендентките.

TV7 и продуцентите от !no frame media ще предложат седмични епизоди, чрез които зрителите да проследяват развитието и подготовката на момичетата, а в съботната вечер в коментарното студио ще участват известни личности и специалисти, които да коментират действията на всяка една от кандидатките за короната.

Мис България 2011 Ваня Пенева изненада журито и записалите се за участие в конкурса за красота „Мис България 2012”, като изненадващо се яви на кастинга. Ваня застана пред звездното жури, за да разбере на какви неудобни въпроси са подложени претендентките за нейната корона. Красавица номер едно за годината се пошегува, че е готова да замени старата си корона за нова. Тя апелира към журито да е по-снизходително към момичетата, но също така да подберат най-достойната за титлата.

Ваня даде съвети на развълнуваните момичета как да се държат и на какво да наблегнат в разговора си с журито. Тя им пожела успех и им каза, че ще ги подкрепя до финала, като винаги могат да се съветват с нея.