На 19 и 20 октомври (събота и неделя) пред паметника на Съветската армия ще се проведе второто издание на благотворителния фестивал ИГРАЙ ЖИВОТА, организиран от фондация „Цветан Цанов” в подкрепа на каузата за детство без насилие.

Сред звездите, които ще се включат в концертите през тази година са D2, Ъпсурт, Спенс и DJ Groovy, Лора Караджова, Криско, Ogi 23, Shangri-La, Део, Лео и Играта, Last Hope, Сепуко 6, Piranha, Goodslav, Young BB Young и Ice Cream.

Основната цел на събитието, което  се провежда с  подкрепата на Столична община, е да покаже на тийнейджърите, че има креативни начини да изразходват енергията си и да  ги провокира да бъдат отговорни към собствения си живот и този на своите връстници. Освен концертите през двата дни, в рамките на фестивала ИГРАЙ ЖИВOТА ще се проведе и Национално Състезание по Скейтборд Skatebg - финали 2013г. организирано от Kool Events и включващо най-добрите скейтъри, най-добрите трикове и най-добрия скейтпарк, а сред другите дневни ивенти ще има Bboy battles, демонстрации по BMX, Hip Hop dance show, демонстрации на колички с радио управление.

Фондация „Цветан Цанов” е създадена с името на дванадесетгодишния Цветан, убит на 23.08.2011г. от негов връстник. След трагедията родителите на Цветан основават фондацията като начин да се потърси решение на все по-наболелия проблем с тийнейджърската агресия и насилието между децата в България. Сред дейностите на фондацията са ранно откриване на деца с повишен риск от извършване на насилие и съответно работа с тях. “Идеята е да се открият качествата на всяко дете и да му се покажат възможности за бъдещето”, вярват Иван и Иванка Цанови. Една от целите им е изграждането на верига от центрове, в които различни специалисти да работят с деца, предлагайки им възможности да открият пътя си за реализация и сили да говорят за важните неща в живота.