Един от секс символите на българското кино Мариан Вълев, известен като Куката от криминалния сериал "Под прикритие", се слави с доста бурно и дори тъмно минало.

Близки до актьора споделят, че образът на гангстер хич не му е чужд. Ролята на Куката всъщност е вдъхновена от живота и младостта на самия Мариан, разкрива "Всеки ден", пише pik.bg.Това е и една от причините в последния сезон продуцентите да канят Вълев за сценарист. Именно Куката от целия екип бил най-добре запознат с похватите на гангстерите.

Неведнъж на актьора му се е случвало да рискува живота си дори заради отношенията си с подземния свят. Вълев започва кариерата си като млад дебютиращ актьор във Варненския театър. Завършилият през 1993 г. студент от НАТФИЗ стартирал кариерата си ентусиазирано, но бързо е посрещнат от тежката и грозна реалност. Публиката в театъра през късните години на 90-те се брои на пръсти.

За да не умре от глад, на Вълев му се налага да изкарва прехраната си по други начини. Заради готиния си характер и цапнатата уста бъдещата Кука бързо се сближава с представители на местната мафия. Той става момче за всичко - забавлявал ги, запознавал ги с жени, изпращал и приемал техни съмнителни пратки, играел в казина с аверите си и други обичайни за тъмните кръгове дейности.



Животът му потръгнал на бърз каданс - дрога и алкохол всеки ден. Куката обаче залитнал доста по хазарта и потънал в огромни борчове към не особено търпеливите си другари. За да не бъде причакан и убит в някой тъмен ъгъл, Мариан се съгласил да извърши и някои "мокри" поръчки - започва да посплашва и посбива врагове на "шефовете" си, разкриват старите му познайници от Варна.

"Много се страхуваше някой ден да не се събуди в някоя канавка без уши или нещо такова", споделят близки на актьора. В един момент Мариан видял възможност да избяга от аверите си и да прекрати отношенията си с тях. Приема поканата на театрален директор от Италия, опакова си багажа и заминава. Дълго време работи в чужбина - Италия, Германия, Финландия, както и в САЩ.

Там обаче бизнес начинанията му удрят на камък и Вълев се връща в родината с подвита опашка. Снима се във филма "Лов на дребни хищници" и така продуцентите на "Под прикритие" го забелязват и го взимат в сериала, като за неговата роля се вдъхновяват именно от разказите на Мариан за проблемите му с мафията. Точно тогава обаче отново се набива в очите на бившите си приятели от тъмните кръгове, или по-точно на тези, които са все още живи. Те много добре си спомнят дълговете на Вълев, които вече с лихвите възлизат на 40 000 лева.

Куката се зарича, че ще ги върне и все още се пробва да го направи. Според негови приятели Мариан умирал от страх какво ще стане, ако в един момент финансовото кранче от телевизията секне и той не може вече да връща борчовете си всеки месец.