Мариан Вълев е напуснал скандално „Под прикритие”, научи сензационно „Ретро”, пише pik.bg. Актьорът не е предупредил никого, че повече няма да участва в крими сериала, а директно е дал изявление при Мартин Карбовски часове преди излъчването на финалния епизод.

„Не искам да бъда свързван само с образа на Куката, той за мен се изчерпа и няма какво повече да правя в сериала”, заяви Вълев. Според него последният сезон на „Под прикритие” не е провал, но пък той чувствал, че няма какво да прави в продължението догодина.

Продуцентите на поредицата били в шок от решението му, още повече, че въобще не подозирали, че се кани да напусне, и то обявявайки го пред зрителите преди да съобщи на тях.

Според колеги на Вълев обаче отстраняването му от актьорския състав е било по желание на продуцентите на кримката Севда Шишманова и Димитър Митовски, които в последния момент променили така сериала, че героят му Куката да бъде пратен завинаги зад кадър.

За това и до момента нищо в сюжета не подсказвало какво ще се случи с гангстера. Решението било взето заради тоталния провал на Вълев като сценарист в изминалия сезон и тъй като той не се съгласил да е просто актьор и да няма думата относно развитието на историята, се наложило да се раздели с екипа.

„Мариан нямаше как да търпи да е безгласна буква, защото си знае мястото и че е истинска звезда. Затова след като му казаха, че няма вече да е сценарист, а трябва само да изпълнява заповеди, се обиди и развали отношенията си с шефовете.

Те пък въобще не смятат, че отстраняването му е загуба и не позволиха да ги изнудва. Промениха сценария, за да махнат героя му”, обясняват от екипа на хитовата кримка на БНТ, която ще има пети сезон догодина. Убийството на Явор Бахаров също не било предвидено до последно, но младият актьор сам изявил желание да приключи участието си. Причината била, че искал да се развива в театъра, а заради сериала нямал време за това.