Албена Вулева е имала изключително тежко детство.

Освен ексцентричността на майка си Людмила Захажаева блондинката е търпяла мизерия и безпаричие. Съвсем невръстна, още на 3 години, Албена е била зарязана от татко си. Той напуска жена си и повече не поглежда и родното си дете.

Таткото Валентин Николов, който бил филолог по професия, не издържал на темперамента на Людмила и един ден събрал багажа си и избягал. Родителят не само че изчезнал от живота на дъщеря си, ами след това не изпратил и нито лев, за да подкрепи финансово семейството.

„Той беше обикновен учител. С Людмила се запознаха по време на някакъв обмен на кадри с братския СССР. Естествено Захажаева го последва в България и двамата се установиха тука. След това обаче любовта им бързо изчезна", споделиха запознати със семейната драма на Албена.

Така на Люси й се наложило сама да издържа детето си. Тя обаче била неспособна да се хване на кой знае каква работа, защото до този момент работела като детска учителка. В България обаче никой не искал да я наеме да се занимава с малчугани, тъй като не владеела изобщо езика.

Това обрекло майка и дъщеря на мизерия, тъй като Людмила ту имала доход, ту с месеци оставала без препитание. Захажаева намирала подкрепа от някои от гаджетата си, но и те не се задържали особено дълго. Тя дори се омъжила няколко пъти, ала браковете й все били неуспешни. Така я карали, докато Албена не пораства и сама решава да се грижи за себе си. Започва да работи още на 16 години.

За Вулева се знае, че имала мечта, свързана с музиката. Затова, преди да стане тв водеща, се е явявала на прослушване в една от компаниите, които все още продуцират фолк изпълнители. Не е била обаче одобрена. Сключва брак на 19 години с шеф на чейнджбюро. След развода Албена запазва фамилията на мъжа си, с която е известна днес.