Владислав Карамфилов е една от емблематичните фигури на прехода у нас още от началото на 90-те години, когато се появява студентската продукция „Ку-Ку” по БНТ.

Младият актьор заедно с колегите си Камен Воденичаров, Мартина Вачкова, Тончо Токмакчиев, Август Попов, Васил Василев-Зуека и Стефан Рядков са в основата на шоуто, което взривява родния ефир.

В предаването се ражда и звездата на Слави Трифонов, за който малко хора знаят, че е открит именно от Влади Въргала.

Двамата се запознават в навечерието на 1 март 1991 г. на столичен пазар за мартеници. Младият Карамфилов е привлечен от начина, по който дългокос младеж предлага стоката си. Запознава се с него, оценява артистичния му талант и го кани в „Ку-ку”. 22 години по-късно Слави е една от най-големите родни звезди в шоубизнеса, а Влади Въргала е изпаднал в тежка финансова криза покрай снимките на свой филм. Тогава Трифонов му подава ръка и го кани на работа в шоуто си срещу 6 бона заплата.

„Слави е много точен и ми помогна в труден момент, но отказах офертата, защото искам да режисирам и да се развивам в киното”, признава актьорът, който в момента се изявява във „ВИП Брадър” и се натиска да спечели шоуто.

Въргала не крие, че се нуждае отчаяно от победата в риалити формата, за да стабилизира финансовото си положение и да популяризира филмовите си проекти. Заради тях той стига дъното и на няколко пъти дори е на прага на смъртта, а към живота по чудо го връща семейството му – съпругата Силвия и децата Виктор и Александра.

Русокосата шуменка е жената, която вече 22 лета владее сърцето на Въргала, а той не спира да я ухажва и всяка седмица й подарява цветя. Любовната им приказка обаче няколко пъти е била сериозно застрашена и двамата преминават през няколко много тежки момента.



Първият е през 2000 г., когато чакат второто си дете. Лекарите поставят диагноза рак на дебелото черво на актьора и той почти се предава. Бременната му съпруга обаче настоява да продължи да си прави изследвания у нас и в чужбина и го убеждава, че има надежда.

„Жена ми обаче се държа много мъжки, а аз само си мислех какво трябва да направя за времето, в което вече няма да ме има. И завещание се готвех да пиша. Този ад продължи две седмици, в които ми правиха три изследвания. В тези 14 дни, като се събуждах и отивах сутринта до банята, виждах в огледалото, че съм ревал насън. В такъв момент се чувстваш безсилен и разбираш, че суетата е безсмислена. Симптомите, които имах, сочеха най-страшното. На хиляда случаи като моя само един се оказва, че няма рак. За щастие аз бях този един. Ставаше въпрос за много рядко, но не и фатално заболяване”, изповядва Влади, който тогава преборва смъртта за първи път.

След години обаче той забравя преживяното и отново се поддава на суетата. Решава да пробие като кино продуцент и залага цялото семейно имущество с лека ръка в проекта си. След като в един момент не успява да издължава кредитите си и семейството му е заплашено да остане на улицата, актьорът полита в бездната на алкохола и получава куп заболявания, заради които отново е на косъм от смъртта. Жена му обаче и този път го вади от тежкия период, за да оцелее скоро и за трети път като по чудо – в тежка катастрофа.

„Сигурно съм като котките с 9 живота. Дано останалите 6, които имам да са по-спокойни и щастливи”, моли се Въргала, който влязъл във „ВИП Брадър” и заради хонорара от 40 бона и с надеждата, че участието му там ще отвори нова, по-хубава страница от живота му.