Цяла България пя и плака снощи с 12-те български знаменитости, които точно в Деня на независимостта поставиха егото си пред олтара на благородното дело.

В следващите три месеца по Би Ти Ви те безвъзмездно ще раздават таланта си, та повече от 100 деца от дома в Шумен да си намерят приемни семейства, пише trud.bg.

Шоуто “Великолепната шесторка” ще се превърне в истинска фабрика за усмивки. Водещата Ани Салич отдавна е доказала на дело, че за нея проектът “Семейство за всяко дете” не е просто работа, а кауза.

Всеки от участниците, независимо дали е професионален певец или популярна личност, няма нужда от представяне. И все пак ето какво не знаете за тях:

Славчо Пеев

Известният театрален и филмов актьор с усмивка признава, че е влязъл във ВИТИЗ с връзки. И може би за да докаже, че с право ги е използвал, е надиплил над 70 театрални и повече от 100 телевизионни роли. Последната му екранна изява е в “Мисия Лондон”. Режисьорската му кариера започва през 1999 г., когато поставя “Хитрата вдовица” на Карло Голдони. Тя обаче не излиза и след скандал по този повод Пеев отива в Кипър и не се връща цели 5 г. Там участва в 15 театрални постановки и 70 сериала, преподава. През 2005 г. се завръща в България с гръм, който отеква в постановката му на “Римска баня” от Станислав Стратиев. В момента играе “Дон Жуан” на сцена “Сълза и смях”

Йорданка Благоева

Участничката в четири олимпийски игри Йорданка Благоева е родена на 19 януари 1947 г. в село Горно Церовене. Тя има 2 олимпийски медала от Мюнхен (1972) и Монреал (1976), 5 световни рекорда на висок скок. Аа постижението й от 194 см е първият световен рекорд за българската лека атлетика. Тя е доктор на педагогическите науки от Москва, заслужил майстор на спорта. Има две деца и три внучета (засега). Председател е на федерацията по спортна аеробика.

Емил Чолаков

Човекът, който се усмихва дори когато прогнозира лошо време, е роден в гр. Гоце Делчев на 12 май 1975 г. Завършил е метеорология и геофизика в СУ. Освен професията си много обича да пътува. Обожава морето и планината. Другите му страсти са книгите, киното, музиката... и плуването. Може и да шие. Дъщеричката му се казва Ема.

Тони Димитрова

Тони Димитрова е родена в Бургас и смята, че там ще остарее. Семката й е странджанско-македонска. През 1990 г. е на кръстопът - да си остане ли машинописка или да пее по заведения. Избира песните. И така докато Ева, Гого и Стефан Диомов не я харесват през 1995 г. След “Ах, морето” вече е звезда. Титулуват я като любимата певица на Иван Костов и той наистина не пропуска неин концерт Издала е 7 албума. Най-хубавото нещо в живота й е петокласничката Магдалена - дъщеря й. Тони не може без книгите и чувството си за хумор, обича да пътува към далечни и странни земи. Обожава цветята и плува активно във всички стилове.

Кольо Гилъна

Може би само майката на Кольо Гилъна знае истинското му име - Николай Йорданов, роден на 27 май 1964 г. в София. Учи в спортно училище, специалност футбол, юноша е на ЦСКА. Изкласява в техникум по текстил. От 1982 г. се занимава с музика. Фронтмен е на група “Контрол” в най-силния им период, а в момента - на група “КГБ”.

Албена Михова

Албена Михова е родена във Варна, в семейство на актьори, които умират рано. Отглеждат я съседите. Когато е в трети курс “Кукли” в НАТФИЗ, печели кастинг за “Хъшове”, където коронната й роля е на Елена Костова. Сама гледа сина си Мартин. В първия театър, където търси работа - “Зад канала”, я вземат на мига. Както и в “Пълна лудница” по Би Ти Ви.

Валя Войкова

Водещата на централната емисия по PRO.BG е родена в Пловдив. Там завършва езикова гимназия и българска филология. Преди да започне в телевизията, е била... треньор и състезател по конен спорт. “Общото между спорта и телевизията са дисциплината, адреналинът и стремежът да дадеш най-доброто”, казва Валя.

Николай Мартинов

Човека Сървайвър е роден през 1967 в гр. Кърджали. Завършил е НСА - специалност автомобилизъм. Треньор е по екстремни спортове: мотокрос, сноуборд, сърф, рафтинг. Дава уроци по оцеляване и може би затова победи в третия сезон на “Сървайвър”.

Бони

Фолкзвездата Бони (Бонка Симеонова Илиева) e родена на 12 декември 1973 г. в град Сливен. Пее професионално от 15-годишна. Първите й стъпки са... в Сливенската опера. Освен че пее, и танцува. Печели награди като фолкизпълнителка, но с филма на Милена Андонова “Маймуни през зимата” взима два приза за дебют на фестивала “Златна роза” във Варна, както и специалната награда от Карлови Вари.

Тома

22-годишният рокаджия от Пазарджик от гаражен групар се превърна в “Мюзик айдъл”. Той беше подгряваща звезда преди умопомрачителния лайв на Whitesnake и Def Leppard на стадион “Академик” и подлуди 20 000 фенове. Тома е завършил математическа гимназия и следва в Пловдив молекулярна биология.

Теди Кацарова

Започва кариерата си на певица на 16, когато печели първо място в “Хит минус едно”. Трупа клипове и международни награди до 2001г., когато се омъжва за финландеца Макс Холм и се мести в Хелзинки. През 2005-а с парчето “Безрезервна любов” става втора на финландската “Евровизия”. Теди подари своя песен на Богдана Петрова, победителката в “България търси талант”по Би Ти Ви.

Наско от Б.Т.Р.


Атанас Пенев e роден на 26 срещу 27 февруари 1971 г. Точно в 00:00 часа. Акушерката предлага да го запишат на 27-и, за да върви напред. За да спаси тежката казарма, кандидатства в Ансамбъла на строителни войски. Приемат го за хорист. След уволнението започва работа като аеролог към НИМХ към БАН. През 1993 го канят в Б.Т.Р. с уговорката за временно участие. И така до днес...