Вяра Анкова ще бъде част от петчленното жури на МСФФ „NEW WAVE”. Тя е журналист и е едно от най–утвърдените и разпознаваеми лица на Българската национална телевизия и Генерален директор на БНТ от 2010 г.

Вяра Анкова завършва СУ "Св. Климент Охридски" със специалност „Английска филология”, а след това продължава образованието си в САЩ, където специализира журналистика. Опитът й включва също и работа за някои от най-престижните световни медии. Тя печели конкурс на CNN за чуждестранни специализанти и става кореспондент на телевизията за България. Има и специализация в британската медийна мрежа BBC.

През 1991 г. Вяра Анкова започва работа в Българската национална телевизия в отдел „Обмен за чужбина”. По-късно става един от първите водещи на предаването „Добро утро”, което се излъчва всяка събота и неделя. По същото време работи и като репортер и редактор. През 1994 г. става водещ на централната информационна емисия „По света и у нас”.

След преместването си в Гърция, Вяра Анкова продължава съвместната си работа с БНТ, като става кореспондент на телевизията в гръцката столица.
От 2004 до 2010 г. тя е директор на „Новини и актуални предавания“ към дирекция „Информация“ на БНТ. През 2010 г. Вяра Анкова става генерален директор на Българската национална телевизия, а през 2013 г. е преизбрана за поста.

Международен студентски филмов фестивал „New Wave” се организира за втора поредна година от департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ на Нов български университет и ще се проведе от 21 до 24 януари 2015 г. в кино „Одеон”. Одобрени за участие са 58 филма от 12 държави.