Благо Георгиев и съпругата му Есмер ще останат без своя домашен любимец.

От известно време те гледат в жилището си истинско малко леопардче и не спират да парадират със снобарията си. Това вече подразни природозащитници, които се надигнаха срещу отглеждането на дивото зверче в домашни условия.

Животното е подарък за Благо от олигарха Рамзан Кадиров. То е изобразено на герба на днешен Татарстан и е символ на руската вътрешна република. Знае се, че лидерът на Чечня често обгрижва любимия си футболист със скъпи дарове. Самият Кадиров може да се похвали със собствен частен зоопарк, в който отглежда най-екстравагантни твари, пише "България днес".



Оказва се, че хищната котка на Джизъса е вписана в Червения списък на световнозастрашените от изчезване видове. Животното е от вида снежен леопард, като дивата му популация се изчислява между 5000 и 7000 екземпляра. Освен това има още 600-700 такива котки в зоопарковете по света. Институциите вече са информирали Благой, че не може да задържи леопардчето в дома си и то най-вероятно ще му бъде отнето. Почти сигурно то ще бъде приютено в някой от легализираните зоопаркове в Русия.

По подобен начин преди години бяха отнети и домашните тигри на братята Дамбовци. Зоокътът на криминалните босове бе открит при акцията за арестуването им. Впоследствие животните бяха транспортирани до различни краища на света.



Междувременно Благой Георгиев доведе Есмер за първи път в България като своя законна съпруга. Двамата празнуваха вчера 6 месеца от началото на връзката им. Те прекараха два дни у нас, в които Джизъса бе неотлъчно до децата си Йоана и Давид. Футболистът изненада отрочетата си с вечеря в скъп ресторант.