Следващата финансова далавера със сметките и данъците на звездата на българската естрада Лили Иванова станаха публично достояние близо година след като агентите на НАП я подгониха за неплатени и укривани данъци и сметки.

От това стана ясно, че примата на българската естрада е на път да остане без луксозното си жилище на морето, съобщи вестник ''Всеки ден'', цитира kliuki.bg. Инспекторите на НАП разказаха  пред репортери на медията, че Лили Иванова никога не е плащала данъци на апартамента, който от няколко години притежава в луксозен квартал в центъра на Варна.

Те съобщиха още, че примата била многократно известявана, чрез писма от общинската администрация да си плати дължимите данъци. След никаква заинтересованост и нехайство от нейна страна по нареждане на районния кмет във Варна срещу Лили Иванова е стартирала процедура по принудително вземане на дължимата сума от неплатените данъци.

Ако и при това положение примата не плати дължимите си данъци, тя ще трябва да се сбогува с луксозния си апартамент във Варна. Тъй като той ще бъде принудително продаден от съдия-изпълнител. По този начин общината ще може да си прибере парите. Вестник ''Всеки ден'' съобщава още, че дължимата сума от данъци е около 5000 лева.