Когато е в България, Башар Рахал често ходи в дома на сестра си Карла. Обаче преди месец влиза в къщата й, не за да се срещне с нея.

Той търси там Стефан Данаилов. Какво точно си казват двамата и дали е имало екшън сцени, ще стане ясно в един от епизодите на последния, пети сезон на "Стъклен дом".

Да, Карла не живее с големия актьор, а само дава истинския си дом за снимките на хитовата продукция на Би Ти Ви. Предоставя го без никакви колебания, защото е фен на сериала. В лентата това ще е къщата на героя на Данаилов - Димитър Касабов.

Двамата се познават още от ВИТИЗ. Тя е в неговия клас и именно той я учи на всички тънкости в изкуството. Още във втори курс Александър Морфов я кани за малка роля в спектакъла "Дон Кихот" и оттогава e любовта към театъра.

За първи път Данаилов влиза в дома й в края на ноември миналата година. Карла присъства на почти всички сцени, но стои зад камерите и прожекторите. Наблюдава работата с интерес, не се плаши и от опасния взрив от последния снимачен ден, който разтърсва къщата й.

Екипът на продуцента Димитър Митовски инсценира експлозията за филма и тя изглежда съвсем истинска. Всичко минава без жертви, но с малка авария в коридора на чаровната актриса. Там още стоят следите от взрива, пише в. "24 часа".

В кухнята на Карла също има и опушени петна по тавана. Но не са от инцидент заради снимките на "Стъклен дом". Преди година готвила и станал малък пожар в дома й. Това разказа тя, когато участваше в кулинарното шоу по Нова тв "Черешката на тортата".

По време на кандидатстудентските изпити в театралната академия Стефан Данаилов я мисли за кубинка, а всъщност Карла е с ливански корени. Тя и брат й са родени в Дубай, където баща им има клиника.

"Запознали се с майка ми, когато е бил студент по медицина в България. След това специализира акушер-гинекология в Единбург в Шотландия. Бил е много уважаван лекар, при него са идвали пациенти от другите арабски емирства. Дори той ме е израждал", разказва Карла.

В детството си актрисата повече заляга над уроците, отколкото на игрите. Още си пази диплома за завършен курс по френски език, когато е била на 3 г., от училище "Грийнфилд". Все още съжалява, че е забравила арабски, въпреки че майка й е казвала, че е говорила перфектно, когато е била на 2 г.

Заслуга за уютния дом има нейната майка Мариана, която се занимава с интериорен дизайн. Тя обзавежда дома й в по-модерен стил, който зрителите ще видят в "Стъклен дом". Има огромна стая, разделена на две отделни помещения. В едната част има дивани и голям телевизор, а в по-малката е пианото.

Точно на него преди 8 г. Карла създава парчето "Лъжи ме", което изпълнява заедно с Руши Видинлиев. Двамата вече се виждат по-рядко, защото той живее в Ню Йорк, където учи режисура. Преди няколко седмици обаче Видинлиев е в София. Тогава отива да я гледа на сцената на студио 5 на НДК в моноспектакъла на Камен Донев "Мартин, Данчо и майка им".

Срещат се и около Нова година, когато Руши й подхвърля: "Карла, защо да не направим отново нещо заедно?". Тя не приема думите му много насериозно, но иска пак да се занимава с музика, защото това й носи вдъхновение. Една вечер неин приятел я завежда на гости у Камен Воденичаров, който пуска парчето. Докато звучи,
той пада на колене и й казва:

"Моля те, занимавай се с музика, публиката има нужда от това."

Нейният 5-годишен син Матьо вече по-често сяда пред инструмента. Детето свири по ноти, учи френски и май е взел от артистичния ген на майка си. Таткото Боян се занимава с финанси.

"Матьо е много добър. Много грижовно, отворено към света дете", казва майка му.

"Мамо, седни на дивана и си почини. Аз ще изчистя", й казал, докато актрисата забърсвала праха вкъщи. Преди седмица се научил да бели семки. "Трогна ме с думите: "Ела, обелил съм семки за нас", и беше събрал една малка купчинка", разказва актрисата.

Матьо обаче много не харесвал 2-годишната си братовчедка Индия, по-малката дъщеря на Башар Рахал. Миналата година тя била в дома им и много я ревнувал, когато вижда как Карла се грижи за малката. Затова често вземал любимата електронна игра направо от ръцете на Индия, за да я закача.

Обаче Матьо най-обича братовчедка си Клои, която е на 10 г. Лятото изкарали няколко незабравими дни в игри на морето. В последния ден от почивката синът на Карла плакал зад караваната на къмпинг "Градина".

"Обожавам я, само с нея ми е интересно да играя. Кога ще видя пак Клои?", попитал Матьо майка си.

Е, двамата ще се срещнат пак след няколко месеца на морето. Виждат се толкова рядко, защото семейството на Башар живее в Лос Анджелис. Там е от 1999 г., когато заминава заедно с настоящата си съпруга Калина и сестра си Карла.

"Да отидеш там по онова време, беше много трудно. Кацнахме в Америка с по $ 1000 в джоба. Още на стъпване на американска земя усетих друг въздух", спомня си Карла.

Тя остава при нейна приятелка в Лос Анджелис, с която отиват на вечеря. На масата до тях се оказва холивудският режисьор Мартин Вайс. Така още на третия ден идва и първото предложение за работа. Не къде да е, а участие в клип на певицата Бренди. Първо се обажда на брат си да му каже, че ще я снимат за MTV, а той по това време бършел прозорци в Сан Диего. По-късно се връща в България, за да си оправи документите. Но остава заради театъра и любовта. "Там успехът понякога е неминуем. Отстрани изглежда много лесно и точно това ме подразни. Имам още много мечти, сега ги сбъдвам тук."