След първото му успешно гостуване в Sofia Live Club през 2011 г. , гласът на инструменталния хип-хоп WAX TAILOR се завръща.

Благодарение на Reel Feel и Sofia Live Club, на 14 октомври, Wax Tailor ще представи най-новия си пети албум на старта на официалното му турне. Той ще бъде придружен от целия му лайв бенд, неразделна част от звученето на артиста.

Музиката на Wax Tailor е като филм, в който той е режисьорът. Това несъмнено го прави едно от най-открояващите се имена на съвременната френска музикална сцена. С 4 албума зад гърба си и над 600 концерта в 50 страни, вълнуващият парижанин привлича феновете с уникално музикално съчетание от трип-хоп, хип-хоп, соул и фънк.

Wax Tailor се появява за пръв път на френската сцена през 2004 г. със сингъла „Lost the Way“. Дебютният му албум „Tales of the Forgotten Melodies“, издаден през 2005 г., и до днес не е слизал от класациите за най-много продадени албуми. Ето защо съвсем заслужено, 11 години по-късно, той се смята за „класика в жанра“. Вторият албум, с който Wax Tailor се появява под светлините на прожекторите е „Hope & Sorrow“ (2007) . В него вземат участие вокалистките Charlotte Savary и Ursula Rucker. Следва третият поред албум „In The Mood For Life“ (2009г.), а през 2012г. се появява и първият му концептуален албум, наречен „Dusty Rainbow From The Dark“. Последните три албума на артиста са номинирани за най-добър електронен албум на най-престижните френски награди Victoires de la Musique.

На 14 октомври, Wax Taylor се завръща с нов, пети албум, в който кинематографични, исторически и музикални влияния се пресичат, за да създадат едно изключително лично и иновативно шоу, на което всички родни фенове ще има шанс да се насладят преди всички останали, на старта на официалното му турне.

Билети за събитието влизат в продажба от днес, 21 юни, на цена от 30 лв в мрежата на Eventim.bg.