Яна Маринова вече е отказала няколко нови проекта. Актрисата не иска просто да работи, а да твори и да върви напред в новата си професия.

"Имаше един прекрасен текст, но ролята беше абсолютно същата като тази на Елена в "Стъклен дом".

Дадох всичко от себе си в нейния образ и просто не искам да го дублирам", обяснява Яна.

"Стъклен дом" я срещна с Асен Блатечки, който пък й повери доста успешен персонаж в постановката му "Смях в залата".

В момента Яна и бандата на Асен пълнят салони из страната с комедията.

"Един проект трябва да ми допадне. Да е на нивото на "Стъклен дом". Искам всяка сутрин да се събуждам с тази мисъл - както беше, докато чаках отговора от кастинга за сериала. Четиридесет дни нищо друго нямаше значение. Дори синът ми усещаше, че има нещо", спомня си Яна за страхотното начало.

А сега, в края на една епоха, в която тя разкри, че има много какво да покаже, следва началото на друга - с още повече работа, но и с много нови провокации.

"Даде ми страхотни емоции и също толкова ми отне, защото хвърлих безумно количество енергия и хъс. Получих много в лично отношение и в професионалното си развитие, сдобих се с добри приятелства и страхотна школовка", допълва актрисата.

Най-много подкрепа за ролята получава от екранния си съпруг Георги Кадурин и от Асен Блатечки. А с Луиза Григорова пък винаги много се забавляват.

В момента Маринова е кестенява, но не издава дали е заради нова роля или за собствен кеф. Макар и без диплома от НАТФИЗ, тя е готова да направи всичко на сцената или пред камерата. Не се страхува да пее, а само добавя:

"Ако трябва и да танцувам, още повече бих се зарадвала. Затова и яздя кон, може да ми се наложи да прескачам горящи храсти и съм готова. Дори съм на пълни обороти и за мюзикъл."