Яна Маринова има много лица. Тя е актриса, бивш модел, спортист, каскадьор и въпреки всичко, почти никога не се изморява от безбройните си начинание.

Яна стана популярна с риалитито Survivor, което й помага да осъзнае колко борбена и издръжлива може да бъде.

"Защото от самото начало, като станах модел, ми беше трудно, че хората не знаят колко съм луда и какви физически данни имам. Много съм атлетична, имам страхотни физически данни и в спорта съм се доказала толкова много. В смисъл, че имам физическа култура доста над средната и мечтаех за едно такова състезание с такива игри"

Има много мечти, но почти всичките й са свързани с пътуванията.

"Има места, на които бих отишла с половинката си – Тишо, мъжа ми. Има места, на които бих отишла с детето си. Има места – с тях и с приятелите си, но много често обичам да пътувам със себе си. Качвам се на колата и запрашвам нанякъде и три-четири дена ме няма"

Решава да бъде манекенка съвсем спонтанно преди години. След известно време обаче осъзнава, че актьорската професия много й приляга, решава да се пробва и сега е сред популярните лица в актьорските среди.

"Да си актьор е нещо уникално. Можеш да живееш част от живота на други хора, и то абсолютно безнаказано. Просто можеш да се потопиш в една съвсем друга среда, да видиш какви са последствията от едни действия, които дали заради възпитание, или заради някакви комплекси, не си си позволявал да извършиш", разказва атлетичната красавица пред slava.bg